Bugün aldığın hata:
Rich (BB code):
Günlük Adı: System
Kaynak: Microsoft-Windows-Kernel-Power
Tarih: 30.05.2025 19:05:01
Olay Kimliği: 41
Görev Kategorisi:(63)
Düzey: Önemli
Anahtar sözcükler:(70368744177664),(2)
Kullanıcı: SYSTEM
Bilgisayar: DESKTOP-7E6DGLE
Açıklama:
Sistem düzgün kapatılmadan yeniden başlatılmış. Bu hatanın nedeni sistemin yanıt vermeyi durdurması, kilitlenmesi veya beklenmeyen bir şekilde güç kaybına uğramış olması olabilir.
<Data Name="BugcheckCode">292</Data>
<Data Name="BugcheckParameter1">0x10</Data>
Mavi ile işaretlediğim ilk parametreye dikkat et. Bu WHEA dökümlerinde, WHEA türünü gösteriyor. Device Driver Error hatası olarak geçiyor. Bu tabii bir dosya değil ama WHEA döküm tecrübeme dayanarak zaten çoğu dökümün sabit olduğunu söyleyebilirim.
Bununla ilgili olarak şunu söyleyebilirim: Sistem bu dökümde genelde storport! StorPortNotification fonksiyonu ile StorPort altbiriminde yakaladığı hatanın kaydını tutuyor. Bu da her dökümde sabit olduğu gibi StorPortMarkDeviceFailedEx kaydı oluyor.
StorPortMarkDeviceFailedEx ise depolama aygıtını sürücü düzeyinde failed olarak işaretleyen bir diğer fonksiyondur.
Bu tabii çok genel bir yorum. Lakin dosyalarda gördüğüm alt başlığın da alt başlıklarından ikisi diskle alakalı ve genelde ya diskin sistemde görünmemesi ya da diskin kontrolcüsünün sıkıntılı olduğuyla alakalı oluyor.
The StorPortMarkDeviceFailedEx routine marks a device with failed status and provides data that might be needed for diagnosis.
learn.microsoft.com
Aynı şekilde bu hata başlığında RAM sorunu veya bu sorunu tetikleyen ayarlarla alakalı sorunlar görmüştüm. Dediğim PBO gibi ayarlar
da bununla alakalı ayarlar oluyor. Bu yüzden tüm BIOS ayarlarını sıfırla demiştim.
İlk önerim de tabii ki farklı bir disk ile sistemi kontrol etmek haliyle.
Aynı zamanda hızlı başlatma ve Fast Boot gibi ayarları da BIOS üzerinden kapatmanı öneriyorum bundan dolayı.
Buraya kadar ben sana bunları söylemekten fazlasını yapamam ama yardımcı olmak da istiyorum. Eğer ben yardımcı olabileceksem senin de bana yardım etmen lazım. Konu açıldığından beri söylediklerimi yaptığını görmedim. Haliyle hiçbir şey yapmazsan mavi ekranlar sihirli bir şekilde kesilmeyecekler.
Bunları test edip sonucu bana iletmen gerekiyor.