Bilgisayarı bugün kurdum, sadece Valorant'ta deneme şansım oldu ve 50 civarı FPS alıyorum bu sistemle. DDU ile güvenli modda sürücüleri kaldırıp tekrar yüklemeyi denedim ama değişen bir şey olmadı. Düzeltmek için ne yapabilirim?
Detaylar
Kim cevapladı?Blücher 22
Başarılı
Sorun değil. İşlemci çok ısındığı için kendi frekansını düşürdü. Bu yüzden FPS'leriniz 50'lerde geziniyor. Hemen soğutucu montajını düzeltip tekrar deneyin.Evet her şey yolunda ama Blücher hocam çok güzel bir yere değindi.
Soğutucu montajında eminim ki bir hata var, aklıma gelmemişti ama şimdi bakınca 104 derecede olduğunu gördüm, sanırım tekrar montajlamam gerekecek. Bir kaç saat sıcaklığın böyle deyretmesi bir sorun yaratır mı?
Sistem kendini kapatmadıysa sorun olmaz.
Geraltın kılıcı 57
Üstün
Olur. 100 derecede i5 9400F ile Minecraft oynamaya çalışmıştım. 14FPS'Ti oyun. İşlemci soğutucusunun pinini takmayı unutmuştum.
Olur. 100 derecede i5 9400F ile Minecraft oynamaya çalışmıştım. 14FPS'Ti oyun. İşlemci soğutucusunun pinini takmayı unutmuştum.
Intel o ibareyi boşuna yazmış o zaman.
Tehlikeli işlemci sıcaklığı durumunda sistem kendini kapatırdı zaten. Bir şey olmaz.Evet her şey yolunda ama Blücher hocam çok güzel bir yere değindi.
Soğutucu montajında eminim ki bir hata var, aklıma gelmemişti ama şimdi bakınca 104 derecede olduğunu gördüm, sanırım tekrar montajlamam gerekecek. Bir kaç saat sıcaklığın böyle deyretmesi bir sorun yaratır mı?
Blücher 22
Başarılı
Bu değerlerde işlemci bozulmaz. Bu değerle yaklaştığında frekansını kısarak soğutmaya çalışır kendini. O da olmaz ve ısınmaya devam ederse sistemi komple kapatır.
Kurdum ama değişen bir şey olmadı, drop yiyorum ve fpsim 100'ü geçmiyor.@stormhawks47 dediği gibi sonu 101.8860 ile biten onaylı sürücüyü kurun.
Nasıl yapabilirim? Bu konulara hiç aşina değilim de hocam.İşlemci hızı, GPU hızı ve bellek hızı hepsini aktif olarak test edin.
Geraltın kılıcı 57
Üstün
Boşuna değil. İşlemci tam güçte çalışırsa muhtemelen yanar. Bu sebeple kendi gücünü düşürür. Düz mantık pek işe yaramaz bu konuda.