UmurBugra

Uzman
Bildiğiniz gibi Intel, Core Ultra (Meteor Lake) platformu ile birlikte iGPU tarafına da Frame Generation özelliğini getirdi. Deneme amaçlı olarak Intel Core Ultra 9 185H, 32 GB RAM’li Asus Zenbook 14 OLED cihazıma Hogwarts Legacy indirdim.

Frame Generation açıkken, Intel Xe ve AMD FSR teknolojileri kâğıt üzerinde daha iyi FPS değerleri (40–45 FPS, yüksek-orta karışık grafik ayarlarında) vermesine rağmen oyun akıcı hissettirmiyordu. Deneyim, sanki 20 FPS civarında oynuyormuşum gibi bir his veriyordu. Buna karşılık NVIDIA NIS kullanırken FPS 30–35 aralığında olmasına rağmen oyun belirgin şekilde daha akıcıydı.

Bunun Frame Generation kaynaklı olabileceğini düşünerek özelliği kapatıp oyunu yeniden başlattım. Sonuç olarak, Frame Gen kapalıyken Xe ve AMD FSR verdikleri FPS değerine paralel şekilde gerçek bir akıcılık sunmaya başladı.

Bu durumun;

Core Ultra serisinin ilk nesil iGPU mimarisinden mi, oyuna özel bir uyumsuzluktan mı, yoksa Intel’in Frame Generation teknolojisinin henüz yeterince olgunlaşmamış olmasından mı kaynaklandığını tam olarak kestiremedim.

Güncellemeyle ilgili olumlu bir noktayı da ekleyeyim: İşlemci sıcaklıkları gözle görülür şekilde düşmüş gibi. Örneğin Total War: Three Kingdoms oynarken fan sesinin azaldığını fark ettim ve “Acaba performans modunda değil miyim?” diye kontrol ettim. Performans modunda olmama ve FPS değerlerinin normal olmasına rağmen sistemin daha serin ve sessiz çalışması gerçekten çok hoşuma gitti.

Son düzenleyen: Moderatör: