Bleed

Uzman
Arkadaşla tartıştık bir süre ve bana anakartımın işlemcimin tam performansımı almam için yeterli olmadığını, k serisi bir işlemciye gerek olmadan da aynı performansı alabileceğimi ve boşa para verdiğimi söyledi. RAM'lerim DDR4 3200, yetersiz olduğunu biliyorum fakat anakart-işlemci uyumluluğu konusunda emin olamadım. Render alırken vs. yüksek GHz'lere çıktığını görüyorum. Arkadaşım ısrarla boşa para verdiğimi söylüyor. Yardımcı olabilir misiniz? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Açıkçası 12600KF için çok yeterli ve uygun olduğunu düşünmüyorum. KF işlemcin çarpan kilitsizdir. VRM olarak zayıftır H610 yüksek güç tüketimi olan işlemciler için yetersiz kalabilir. Ayrıca OC yapılamayacaktır. Yine de işlemcinin GHZ'lerini vermekte sorun yaşamaz.

Bellek desteği kısıtlı, işlemci bazında sadece "uyumludur" diyebiliriz ama tam performans almak için bir chipset üstünü öneririm ben.

Ayrıca son olarak evet, KF-F arasındaki fark çarpan kilididir. K ile OC yapabilirken diğeriyle yapamazsın böylece fark OC olacaktır. Yine işlemci baz performansta yani fabrikasal olarak aynı performansı verecektir.