Makaleler
4
Herkese merhaba. ASUS K501UX model laptopuma macOS Sonoma kurmak istedim. Skylake işlemciler kullanılabiliyor diye biliyorum, NVIDIA GPU zaten çalışmıyor biliyorum.

Kendi bilgisayarım içerisinde Intel'in bir Wi-Fi yongası var ve Realtek Ethernet var, sanırsam Kext'ini kursam(bilgisayar açılırsa) çalışır. USB'ye Sonoma yazdırdım, internetten kendi bilgisayarıma benzeyen bir EFI buldum ve onu kullandım.

Kurulum aşaması sorunsuz açıldı ve kurulum tamamlandı. Şimdi bilgisayar açıldığında kernel panic veriyor. BIOS ayarlarını düzgün yaptığımı düşünüyorum. VT-X açık, VT-D açık, Secure Boot kapalı, iGPU 64 MB olarak ayarlı, diğer ayarların bir karşılığı yok BIOS'da. Kendi bilgisayarımda;

Intel i5-6200U,
12 GB(8+4) DDR3 RAM,
NVIDIA GTX 950M var.

Kullandığım EFI bu:

Bu EFI'nin sahibi ASUS K555UQ modeline sahip. İşlemci aynı ama onun ekran kartı NVIDIA GTX 940MX. Arkadaş ayrıca kendine Broadcom Wi-Fi yongası almış gömülü olan Realtek imiş. Onun sistemi de şu şekilde imiş;
  • İşlemci Modeli Intel Core i5-6200U
  • Grafik Kartı Intel(R) HD Graphics 520 & Nvidia Geforce 940MX
  • Ses Kartı Modeli Realtek Alc 256 (Alc_ID:28)
  • Ağ kartı Realtek RTL8723BE 802.11BGN AC özelliği yoktur.
  • Opsiyonlu Ağ Kartı Azurewave AW-CE123H BCM94352 (BT BCM20702 Bluetooth 4.0) 802.11 AC
  • Disk1 Hi-Level SSD 120GB
  • RAM 12GB DDR3 1600 Mhz
Hata da bu şekilde;

a.webp

Ek detay isterseniz sağlayabilirim.

İmajdaki güncel ve sade EFI ile deneme yapsaymışsın keşke. Kullandığın EFI'yi sadeleştirip kendi cihazına göre güncellemeyi dene. İşlem sonrası Reset NVRAM yapmayı unutma.

İmajdaki güncel ve sade EFI ile deneme yapsaymışsın keşke. Kullandığın EFI'yi sadeleştirip kendi cihazına göre güncellemeyi dene. İşlem sonrası Reset NVRAM yapmayı unutma.
Ben USB'ye kurulum yapıp USB'den boot edebileceğimi zannetmiştim. EFI'sinin kesin çalıştığını bildiğim bir EFI ile USB'den boot etmeye çalıştım ve aynı hatayı aldım. Sanırsam sorun USB'den boot etmemden kaynaklanıyor. USB'den kullanmak mümkün mü macOS'u?

USB'ye o kadar güncel bir sürüm kurulması tamamen sağlıksız olur zaten. Eski sürümler hadi neyse de...