Intel i7-14700KF yüksek sıcaklık ve thermal throttling sorunu

Bu paylaşıma göre sorun var gibi. Neyse, ben bakımı yapayım; güncel olarak son durumu paylaşacağım.
Yalnız hocam, bu videodaki hali biraz undervolt'lu ama aşırı değil. Sonuçları merak ediyoruz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu işlemci stres testinde 250 watt üzerine çıktığında 360 mm sıvı soğutmayla bile 100 derecelere ulaşabiliyor, yani bu durum 14. nesil Intel işlemcilerde ne yazık ki oldukça yaygın. Termal macunun yenileneli bir yıl olduğu için macun kurumuş veya dağılmış olabilir, öncelikle macunu yenilemen iyi olur. LGA1700 soketlerde işlemci bükülmesi çok yaşandığı için bir bükülme önleyici çerçeve kullanmıyorsan mutlaka takmanı öneririm, soğutucu blok işlemciye tam temas etmediği için sıcaklık sıçrıyor olabilir. Ayrıca sıvı soğutma pompasının tam devirde çalıştığından emin olmalı ve BIOS üzerinden ufak bir undervolt yapmalısın, bu adımlar sıcaklığı belirgin şekilde düşürecektir. Oyunlarda ve günlük kullanımda yüksek sıcaklıklar görmüyorsan çok endişe etmene gerek yok.

Söyledikleriniz hepsine katılmakla birlikte sürdüğü macun kaliteli olduğu için 1 yılda eskimemesi gerekiyor. Yani ekran kartında bile 2 yıldan aşağı pump out olmuyor.

Arkadaşın bir sorunu yok bence kendisi sorun yaratıyor. Oyunlarda stutter yoksa ve akıcı oynuyorsa stress testine göre değerlendirme yapılmaz.

Hocam, durduk yere sorun niye yaratma ihtiyacı duyayım ki? Yapılabilecek bir şey varsa, yapmak istediğim için burada konu açtım. Sorun yaratmayı kimse istemez, emin olun. Sonuçta bir dünya para verip sistem topluyoruz.

Ben hava soğutma ile i9 13900 KF kullanıyorum. Kasa mesh bile değil, eski tür kasa ama ısı sorunu yaşamıyorum. UV yaptım, yükte güç 200-250 W geçmiyor. Sen de yükte bu watt aralığında ısınıyorsa AIO'da problem olabilir. AIO'da problem yoksa undervolt çözer problemi yapılması şart 13-14 nesilde.

AiO nasıl test edebiliriz hocam? Hazır termal macun yenileyecekken ona da bakayım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…