AMG GOAT 69 Bilgin İlk 1.000! Katılım 17 Aralık 2023 Mesajlar 7.654 Makaleler 2 Çözümler 35 Beğeniler 6.594 Yer Denizli 20 Haziran 2026 #1 Masaüstü bilgisayar var bende. Ryzen 5 7600X, RX 7900 XT, 32 GB RAM. Biliyorsunuz, masaüstünde Intel kötü, render falan yapmıyorsanız almayın deriz mesela. Ama laptopların resmen %90'ı falan Intel. Sorularım var. Hyper-Threading yok, saf çekirdek değiller, E-Core P-Core olayı var, AVX-512 yok. Bir de Intel CPU'lar ısınıyor diyorlar. Alınır mı?
Masaüstü bilgisayar var bende. Ryzen 5 7600X, RX 7900 XT, 32 GB RAM. Biliyorsunuz, masaüstünde Intel kötü, render falan yapmıyorsanız almayın deriz mesela. Ama laptopların resmen %90'ı falan Intel. Sorularım var. Hyper-Threading yok, saf çekirdek değiller, E-Core P-Core olayı var, AVX-512 yok. Bir de Intel CPU'lar ısınıyor diyorlar. Alınır mı?
mortem.dll 69 Moderasyon Üyesi Moderatör Menteşe Ustası Gelişen Oyun Katılım 26 Mayıs 2024 Mesajlar 3.367 Makaleler 52 Çözümler 116 Beğeniler 4.188 Yer Cordis Die 20 Haziran 2026 #2 Genelleme yapmak doğru olmaz. İşlemcinin modeline göre değerlendirmek daha sağlıklı olur.
mr.esat 69 Üstün Katılım 22 Aralık 2023 Mesajlar 4.608 Çözümler 12 Beğeniler 5.761 20 Haziran 2026 #3 TSMC üretimi olanlar almaya değer bence, fiyat önemli.
dark_1234 3 Yetkin Katılım 10 Haziran 2025 Mesajlar 1.156 Beğeniler 270 20 Haziran 2026 #4 Isınıyor bilgisi doğru değil kardeşimin Monster laptopunda i5 13.nesil bir işlemci CS2 gibi oyunlar oynarken Turbo modda 68 dereceleri geçmiyordu.
Isınıyor bilgisi doğru değil kardeşimin Monster laptopunda i5 13.nesil bir işlemci CS2 gibi oyunlar oynarken Turbo modda 68 dereceleri geçmiyordu.
KS KS AMG GOAT 69 Bilgin İlk 1.000! Katılım 17 Aralık 2023 Mesajlar 7.654 Makaleler 2 Çözümler 35 Beğeniler 6.594 Yer Denizli 20 Haziran 2026 #5 mr.esat dedi: TSMC üretimi olanlar almaya değer bence, fiyat önemli. Genişletmek için tıkla... Intel Core Ultra serisi. Onlar sanırım 3 nm ve TSMC.
mr.esat dedi: TSMC üretimi olanlar almaya değer bence, fiyat önemli. Genişletmek için tıkla... Intel Core Ultra serisi. Onlar sanırım 3 nm ve TSMC.
0xraptoRwave 27 Üstün Katılım 3 Mayıs 2024 Mesajlar 1.515 Makaleler 1 Çözümler 13 Beğeniler 1.074 Yer İstanbul 20 Haziran 2026 #6 AMG GOAT dedi: Bir de Intel CPU'lar ısınıyor diyorlar. Genişletmek için tıkla... Genel olarak AMD işlemcilerin daha serin çalıştığı doğru ancak soğutma çözümü iyi olan laptoplarda da Intel işlemciler gayet serin çalışıyor. Intel işlemcili laptoplar için konuşmam gerekirse işlemcisine ve laptopun modeline göre değişir.
AMG GOAT dedi: Bir de Intel CPU'lar ısınıyor diyorlar. Genişletmek için tıkla... Genel olarak AMD işlemcilerin daha serin çalıştığı doğru ancak soğutma çözümü iyi olan laptoplarda da Intel işlemciler gayet serin çalışıyor. Intel işlemcili laptoplar için konuşmam gerekirse işlemcisine ve laptopun modeline göre değişir.
Hasan Merkit 69 Moderasyon Üyesi Geliştirici Gelişen Oyun Katılım 30 Ocak 2025 Mesajlar 5.401 Makaleler 14 Çözümler 111 Beğeniler 8.829 20 Haziran 2026 #7 mr.esat dedi: TSMC üretimi olanlar almaya değer bence, fiyat önemli. Genişletmek için tıkla... Katılıyorum. Resmen Intel işlemcide AMD verimi alıyorum. @EFI Shell önermişti bana. 0xraptoRwave dedi: Genel olarak AMD işlemcilerin daha serin çalıştığı doğru ancak soğutma çözümü iyi olan laptoplarda da Intel işlemciler gayet serin çalışıyor. Intel işlemcili laptoplar için konuşmam gerekirse işlemcisine ve laptopun modeline göre değişir. Genişletmek için tıkla... TSMC olmayanların hepsi cayır cayır yanıyor. Kasa soğutması da kurtarmıyor.
mr.esat dedi: TSMC üretimi olanlar almaya değer bence, fiyat önemli. Genişletmek için tıkla... Katılıyorum. Resmen Intel işlemcide AMD verimi alıyorum. @EFI Shell önermişti bana. 0xraptoRwave dedi: Genel olarak AMD işlemcilerin daha serin çalıştığı doğru ancak soğutma çözümü iyi olan laptoplarda da Intel işlemciler gayet serin çalışıyor. Intel işlemcili laptoplar için konuşmam gerekirse işlemcisine ve laptopun modeline göre değişir. Genişletmek için tıkla... TSMC olmayanların hepsi cayır cayır yanıyor. Kasa soğutması da kurtarmıyor.
PCuzmani Çalışkan Katılım 15 Haziran 2026 Mesajlar 63 Beğeniler 30 20 Haziran 2026 #8 Tabii ki alınır. Son düzenleyen: Moderatör: 4 Temmuz 2026
mr.esat 69 Üstün Katılım 22 Aralık 2023 Mesajlar 4.608 Çözümler 12 Beğeniler 5.761 20 Haziran 2026 #9 Hasan Merkit dedi: Katılıyorum. Resmen Intel işlemcide AMD verimi alıyorum. @EFI Shell önermişti bana. Genişletmek için tıkla... Evet keyifli cidden, Intel Managaement Engine dışında güzeller.
Hasan Merkit dedi: Katılıyorum. Resmen Intel işlemcide AMD verimi alıyorum. @EFI Shell önermişti bana. Genişletmek için tıkla... Evet keyifli cidden, Intel Managaement Engine dışında güzeller.
0xraptoRwave 27 Üstün Katılım 3 Mayıs 2024 Mesajlar 1.515 Makaleler 1 Çözümler 13 Beğeniler 1.074 Yer İstanbul 20 Haziran 2026 #10 Hasan Merkit dedi: TSMC olmayanların hepsi cayır cayır yanıyor. Kasa soğutması da kurtarmıyor. Genişletmek için tıkla... Doğrudur hocam Intel Core Ultra 7 255HX var bende 90 derecenin altına takılıyor genelde, MSI Vector'un soğutma performansının iyi olduğunu biliyordum ama TSMC üretimlilerin daha az ısındığını yeni öğrendim.
Hasan Merkit dedi: TSMC olmayanların hepsi cayır cayır yanıyor. Kasa soğutması da kurtarmıyor. Genişletmek için tıkla... Doğrudur hocam Intel Core Ultra 7 255HX var bende 90 derecenin altına takılıyor genelde, MSI Vector'un soğutma performansının iyi olduğunu biliyordum ama TSMC üretimlilerin daha az ısındığını yeni öğrendim.