AMG GOAT Üstün İlk 1.000! Katılım 17 Aralık 2023 Mesajlar 7.424 Makaleler 2 Çözümler 34 Beğeniler 6.410 Yer Denizli Bugün 13:50 #1 Masaüstü bilgisayar var bende. Ryzen 5 7600X, RX 7900 XT, 32 GB RAM. Biliyorsunuz, masaüstünde Intel kötü, render falan yapmıyorsanız almayın deriz mesela. Ama laptopların resmen %90'ı falan Intel. Sorularım var. Hyper-Threading yok, saf çekirdek değiller, E-Core P-Core olayı var, AVX-512 yok. Bir de Intel CPU'lar ısınıyor diyorlar. Alınır mı?
Masaüstü bilgisayar var bende. Ryzen 5 7600X, RX 7900 XT, 32 GB RAM. Biliyorsunuz, masaüstünde Intel kötü, render falan yapmıyorsanız almayın deriz mesela. Ama laptopların resmen %90'ı falan Intel. Sorularım var. Hyper-Threading yok, saf çekirdek değiller, E-Core P-Core olayı var, AVX-512 yok. Bir de Intel CPU'lar ısınıyor diyorlar. Alınır mı?
mortem.dll Bilgin Hata Avcısı Gelişen Oyun Menteşe Ustası Katılım 26 Mayıs 2024 Mesajlar 2.900 Makaleler 33 Çözümler 106 Beğeniler 3.460 Yer Cordis Die Bugün 13:53 #2 Genelleme yapmak doğru olmaz. İşlemcinin modeline göre değerlendirmek daha sağlıklı olur.
mr.esat Üstün Katılım 22 Aralık 2023 Mesajlar 4.483 Çözümler 12 Beğeniler 5.568 Bugün 13:54 #3 TSMC üretimi olanlar almaya değer bence, fiyat önemli.
dark_1234 Başarılı Katılım 10 Haziran 2025 Mesajlar 1.101 Beğeniler 257 Bugün 13:55 #4 Isınıyor bilgisi doğru değil kardeşimin Monster laptopunda i5 13.nesil bir işlemci CS2 gibi oyunlar oynarken Turbo modda 68 dereceleri geçmiyordu.
Isınıyor bilgisi doğru değil kardeşimin Monster laptopunda i5 13.nesil bir işlemci CS2 gibi oyunlar oynarken Turbo modda 68 dereceleri geçmiyordu.
KS KS AMG GOAT Üstün İlk 1.000! Katılım 17 Aralık 2023 Mesajlar 7.424 Makaleler 2 Çözümler 34 Beğeniler 6.410 Yer Denizli Bugün 13:55 #5 mr.esat dedi: TSMC üretimi olanlar almaya değer bence, fiyat önemli. Genişletmek için tıkla... Intel Core Ultra serisi. Onlar sanırım 3 nm ve TSMC.
mr.esat dedi: TSMC üretimi olanlar almaya değer bence, fiyat önemli. Genişletmek için tıkla... Intel Core Ultra serisi. Onlar sanırım 3 nm ve TSMC.
0xraptoRwave Üstün Katılım 3 Mayıs 2024 Mesajlar 1.493 Makaleler 1 Çözümler 13 Beğeniler 1.064 Yer İstanbul Bugün 13:56 #6 AMG GOAT dedi: Bir de Intel CPU'lar ısınıyor diyorlar. Genişletmek için tıkla... Genel olarak AMD işlemcilerin daha serin çalıştığı doğru ancak soğutma çözümü iyi olan laptoplarda da Intel işlemciler gayet serin çalışıyor. Intel işlemcili laptoplar için konuşmam gerekirse işlemcisine ve laptopun modeline göre değişir.
AMG GOAT dedi: Bir de Intel CPU'lar ısınıyor diyorlar. Genişletmek için tıkla... Genel olarak AMD işlemcilerin daha serin çalıştığı doğru ancak soğutma çözümü iyi olan laptoplarda da Intel işlemciler gayet serin çalışıyor. Intel işlemcili laptoplar için konuşmam gerekirse işlemcisine ve laptopun modeline göre değişir.
Hasan Merkit Moderasyon Üyesi Moderatör Gelişen Oyun Katılım 30 Ocak 2025 Mesajlar 5.165 Makaleler 14 Çözümler 106 Beğeniler 8.398 Bugün 13:56 #7 mr.esat dedi: TSMC üretimi olanlar almaya değer bence, fiyat önemli. Genişletmek için tıkla... Katılıyorum. Resmen Intel işlemcide AMD verimi alıyorum. @EFI Shell önermişti bana. 0xraptoRwave dedi: Genel olarak AMD işlemcilerin daha serin çalıştığı doğru ancak soğutma çözümü iyi olan laptoplarda da Intel işlemciler gayet serin çalışıyor. Intel işlemcili laptoplar için konuşmam gerekirse işlemcisine ve laptopun modeline göre değişir. Genişletmek için tıkla... TSMC olmayanların hepsi cayır cayır yanıyor. Kasa soğutması da kurtarmıyor.
mr.esat dedi: TSMC üretimi olanlar almaya değer bence, fiyat önemli. Genişletmek için tıkla... Katılıyorum. Resmen Intel işlemcide AMD verimi alıyorum. @EFI Shell önermişti bana. 0xraptoRwave dedi: Genel olarak AMD işlemcilerin daha serin çalıştığı doğru ancak soğutma çözümü iyi olan laptoplarda da Intel işlemciler gayet serin çalışıyor. Intel işlemcili laptoplar için konuşmam gerekirse işlemcisine ve laptopun modeline göre değişir. Genişletmek için tıkla... TSMC olmayanların hepsi cayır cayır yanıyor. Kasa soğutması da kurtarmıyor.
mr.esat Üstün Katılım 22 Aralık 2023 Mesajlar 4.483 Çözümler 12 Beğeniler 5.568 Bugün 13:59 #9 Hasan Merkit dedi: Katılıyorum. Resmen Intel işlemcide AMD verimi alıyorum. @EFI Shell önermişti bana. Genişletmek için tıkla... Evet keyifli cidden, Intel Managaement Engine dışında güzeller.
Hasan Merkit dedi: Katılıyorum. Resmen Intel işlemcide AMD verimi alıyorum. @EFI Shell önermişti bana. Genişletmek için tıkla... Evet keyifli cidden, Intel Managaement Engine dışında güzeller.
0xraptoRwave Üstün Katılım 3 Mayıs 2024 Mesajlar 1.493 Makaleler 1 Çözümler 13 Beğeniler 1.064 Yer İstanbul Bugün 14:00 #10 Hasan Merkit dedi: TSMC olmayanların hepsi cayır cayır yanıyor. Kasa soğutması da kurtarmıyor. Genişletmek için tıkla... Doğrudur hocam Intel Core Ultra 7 255HX var bende 90 derecenin altına takılıyor genelde, MSI Vector'un soğutma performansının iyi olduğunu biliyordum ama TSMC üretimlilerin daha az ısındığını yeni öğrendim.
Hasan Merkit dedi: TSMC olmayanların hepsi cayır cayır yanıyor. Kasa soğutması da kurtarmıyor. Genişletmek için tıkla... Doğrudur hocam Intel Core Ultra 7 255HX var bende 90 derecenin altına takılıyor genelde, MSI Vector'un soğutma performansının iyi olduğunu biliyordum ama TSMC üretimlilerin daha az ısındığını yeni öğrendim.