Bütçe
40.000 TL
Hocam bu butcede aslinda direkt harici bir GPU'lu cihaz da alabilirsiniz. Tasinabilirlik on planda diye mi APU cihaz alacaksiniz?

7520U gercekten tatsiz olmus fakat normal. O cipte bir isimlendirme cakalligi var. 7xAx kismindaki A sayisi bu ciplerde mimari neslini anlatiyor. Bu islemci 7. nesil olarak cok yeniymis gibi ciksa da Zen 2 mimarisini kullaniyor ki oldukca eski ve performansi dusuk.
Yok hocam ya açıkçası hariciye ve o hantallığa hiç gerek yok gerçekten. Bir de ThinkBook serileri bu tarz amaçlarda baya ideal diye düşünüyorum.

Edit: Ek olarak NVIDIA Linux kısmında hâlâ sıkıntılı, o konu da var.

Onu aldıktan sonra fark etmiştim, cidden rezalet bir şey.

@umut, güzel bir işlemci cihazın içerisindeki ancak cihaz ThinkBook, D16 cihazlarla rekabet edebilecek bir seviyede değil. Daha bilindik ve tercih edilen cihazlara gitmek her zaman daha iyidir.

Şu da var, iGPU olarak genel anlamda iyiler. Bu genellemeye biraz daha üst segment CPU modelleri giriyor. Ben tercih etmeyebilirdim.

Thinkpad ya da XPS. En temiz Linux laptoplar bunlar. Zıbam diye Fedora formatını atınca her şey tıkır tıkır çalışıyor çoğunda.

Thinkbook Ubuntu'nun Linux sertifikalı cihazları arasında yok ama muhtemelen sorunsuza yakın kullanırsınız. Birkaç etrafından dolanma gerekebilir sadece, genel deneyim muhtemelen tertemiz olur.

Thinkpad'ya da XPS. En temiz Linux laptoplar bunlar. Zıbam diye Fedora formatını atınca her şey tıkır tıkır çalışıyor çoğunda.

ThinkBook Ubuntu'nun Linux sertifikalı cihazları arasında yok ama muhtemelen sorunsuza yakın kullanırsınız. Birkaç etrafından dolanma gerekebilir sadece, genel deneyim muhtemelen tertemiz olur.

Sadece Arch kullanıyorum hocam ya. Sorun yapmaz gibi.

@umut, güzel bir işlemci cihazın içerisindeki ancak cihaz ThinkBook, D16 cihazlarla rekabet edebilecek bir seviyede değil. Daha bilindik ve tercih edilen cihazlara gitmek her zaman daha iyidir.

Şu da var, iGPU olarak genel anlamda iyiler. Bu genellemeye biraz daha üst segment CPU modelleri giriyor. Ben tercih etmeyebilirdim.

Bu model nasıldır hocam? Serinin sorunlu olduğunu duymuştum ama sanırım onlar Intel için geçerliydi.

https://www.akakce.com/oyun-bilgisa...-full-hd-gaming-laptop-fiyati,1464999504.html

Son düzenleyen: Moderatör:
@minimize, Almaya değecek bir cihaz değil. 15XXX9 serisindeydi o kronik anakart problemi. Ayrıca o problem için AMD, Intel fark etmiyordu. 15XXX10 serisine de 15XXX9 serisinden kaynaklı ısınamadım. Garanti servisleri de problemli Lenovo'nun. Üstüne attığınız cihaz Essential sürümü. Anakartından, malzeme kalitesinden, watt değerlerinden her anlamda kısık modeller. Almaya değeceğini sanmıyorum dediğim gibi.