Bütçe
40.000 TL
Linux desteği nasıldır? Ayrıca markayı ilk defa duydum, biraz daha bilgilendirirseniz severim. Yoksa ciddi OLED bağımlısıyım.

Bu islemciyle birlikte pre-installed Linux gelen cihazlar var. O yuzden AMD chipler kadar iyi olmasa da guzel bir Linux destegi oldugunu dusunuyorum. Marka Lenovo'nun alt markasi. Eksileri DDR4 RAM'le geliyor olmasi ve pil omrunun hayvani iyi bir ekran yuzunden normal bir ultrabooka gore dusuk olmasi. Bende de yok bu cihaz ama arkadasima aldirmistim, su an memnun.

Bilmiyorum yuksek performans islerle ugrasmayacaksaniz alacaginiz effiency odakli ciplerin cogu yakin performans verecektir. Core 5 120U attiginiz bilgisayardaki cipten guclu degildir ama 7730U gibi ciplerden guclu. Bir de OLED iste, ben de OLED delisiyim. Sirf o yuzden gaming laptop ya da MacBook alacagima bu cihazi alsam yine islerimi gorurum falan diye dusunuyorum arada. Ben de tam karar vermedim. :D

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu islemciyle birlikte pre-installed Linux gelen cihazlar var. O yuzden AMD chipler kadar iyi olmasa da guzel bir Linux destegi oldugunu dusunuyorum. Marka Lenovo'nun alt markasi. Eksileri DDR4 RAM'le geliyor olmasi ve pil omrunun hayvani iyi bir ekran yuzunden normal bir ultrabooka gore dusuk olmasi. Bende de yok bu cihaz ama arkadasima aldirmistim, su an memnun.

Bilmiyorum yuksek performans islerle ugrasmayacaksaniz alacaginiz effiency odakli ciplerin cogu yakin performans verecektir. Core 5 120U attiginiz bilgisayardaki cipten guclu degildir ama 7730U gibi ciplerden guclu. Bir de OLED iste, ben de OLED delisiyim. Sirf o yuzden gaming laptop ya da MacBook alacagima bu cihazi alsam yine islerimi gorurum falan diye dusunuyorum arada. Ben de tam karar vermedim. :D

Yani bilemedim hocam ya, U serileri bayağı kötü diye biliyorum ben. İleride sıkıntı çıkartabilir. Baktığım kadarıyla aşırı güç farkı var çünkü.

@minimize, Medion bana güven veren bir marka değil. Ufak bahsetmem gerekirse Lenovo'nun alt markası Medion.

Matebook D16, IdeaPad, ThinkBook gibi serilere bakılabilir bütçe dahilinde. Attığınız cihaz da alınabilir. Ekstra, bunu da öneririm.

İşlemci olarak attığım model arasında güç farkı nedir?

Yani bilemedim hocam ya, U serileri baya kötü diye biliyorum ben. İleride sıkıntı çıkartabilir. Baktığım kadarıyla aşırı güç farkı var çünkü.
Dogrudur. Yani ben kendim 7730U kullaniyorum hocam 2 yildir herhangi bir sorun yasamamistim, bu cip de ondan guclu ve benchmarklari iyi duruyordu. Biraz OLED olmasi beni fazla cezbediyor sanirim...

Konuya zaten @talongod hocam bakmis simdi, onun onerilerinden devam edebilirsiniz zira kendisi gercekten bilgili birisi. 🙏🏻

Dogrudur. Yani ben kendim 7730U kullaniyorum hocam 2 yildir herhangi bir sorun yasamamistim, bu cip de ondan guclu ve benchmarklari iyi duruyordu. Biraz OLED olmasi beni fazla cezbediyor sanirim...

Konuya zaten @talongod hocam bakmis simdi, onun onerilerinden devam edebilirsiniz zira kendisi gercekten bilgili birisi. 🙏🏻
Son kullandığım laptop 7520U rezalet ötesi olduğu için de ayrı bir travma var diyebilirim, özellikle iGPU kısmında.

@minimize, Hemen hemen denk güçte işlemciler. Temel farkları Core/Thread olabilir. i5 13420H işlemci 8C/12T yapıdayken, Ryzen 7 7735HS 8C/16T yapıda. iGPU olarak tabii ki baskın şekilde 7735HS önde. ThinkBook'ların en iyi yanı boyutlandırmaları iyi. Piyasada genellikle ofis tipi cihazlar 13.4" ve 14", ThinkBook cihazlarda 16" bulunabiliyor.

Son kullandığım laptop 7520U rezalet ötesi olduğu için de ayrı bir travma var diyebilirim, özellikle iGPU kısmında.
Hocam bu butcede aslinda direkt harici bir GPU'lu cihaz da alabilirsiniz. Tasinabilirlik on planda diye mi APU cihaz alacaksiniz?

7520U gercekten tatsiz olmus fakat normal. O cipte bir isimlendirme cakalligi var. 7xAx kismindaki A sayisi bu ciplerde mimari neslini anlatiyor. Bu islemci 7. nesil olarak cok yeniymis gibi ciksa da Zen 2 mimarisini kullaniyor ki oldukca eski ve performansi dusuk.