Selam. Bu sisteme Windows 10 kurulabilir. İki çekirdekli olan bir işlemci. Ancak normal Windows 10 desteği 14 Ekim 2025 tarihinde sona eriyor. O yüzden Windows 10 IoT Enterprise LTSC sürümü kurman daha mantıklı olur. Çünkü, Windows 10 IoT Enterprise LTSC 2021 sürümü 2032 tarihinde desteği sona erecektir. Ya da isteğe asılı olarak Linux işletim sisteme geçilebilir. Eğer Windows'ta işiniz var ise bu sürümü tavsiye ederim. Bir de HDD yerine SSD alıp öyle Windows 10 sürümü kurmanızı tavsiye ediyorum.

Windows 10 yerine Linux'a geçmenizi öneririm. Eğer Windows'ta işiniz var ise;

Sisteminizde sandy bridge Pentium/Celeron HD grafikleri kartı bulunuyor.

Sisteminize Windows şart değilse Linux Mint'in Xfce ortamını veya olarak lxqt ortamını öneririm. Windows şartsa arkadaşlar önermiş zaten. Aynılarını tekrarlamayacağım.

4 GB RAM'e 32 Bit işletim sistemi mi kurduracaksın?

Şu an normal Windows 10 kurulu kasmalar oluyor diye Linux Mint Xfce kurmuştum. Kasmalar hala devam edince Windows 10'a geri döndüm. Satmayı düşünüyorum o yüzden SSD almayacağım paylaştığınız sürümler ve yardımlarınız için teşekkürler.

Şu an normal Windows 10 kurulu kasmalar oluyor diye Linux Mint Xfce kurmuştum. Kasmalar hala devam edince Windows 10'a geri döndüm. Satmayı düşünüyorum o yüzden SSD almayacağım paylaştığınız sürümler ve yardımlarınız için teşekkürler.

Eğer Windows 10 veya Linux Mint Xfce kurulu fakat kasmalar oluyorsa en iyisi Windows 8.1 kurulumu yapmanızı tavsiye ediyorum. HDD biraz sıkıntılı Windows 10 için.