Çözüldü Intel sürücüleri yüklenmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Hakan Acer

Başarılı
Makaleler
2
Merhaba arkadaşlar. Intel 12600K kullanıyorum. Bilgisayarımı formatladım. Bilgisayarım için gerekli driverları indirdim. Fakat daha önce işlemcimin driverinde ayarlarını yapabildiğim, güncellemeleri denetleyebildiğim, güç modunu değiştirebildiğim arayüzüm bulunuyordu. Galiba adı Arc'Ti. Şimdi ise Intel driverimi indirdiğimde hiçbir şekilde yüklemiyor.
Sadece chipset yükleyebildim.
Aşağıda görüntülenen hatayı alıyorum.
Daha sonra Intel'in otomatik driver bulucusunu indirdim ama yüklenecek driver bulunamadı diyor. Bununla ilgili yardımcı olabilir misiniz? Teşekkür ederim.

İşlemci: Intel 12600K
Anakart:
ASUS TUF GAMING B760M-Plus 7200MHz(OC) RGB M.2 1700P mATX DDR5 ANAKART

Dosya Ekleri

• IMG_5163.webp
    137,3 KB · Görüntüleme: 127
  • IMG_5165.webp
    740,8 KB · Görüntüleme: 93
  • image.webp
    619,4 KB · Görüntüleme: 102
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
BIOS'da arama kısmı vardır, F9 sanırım sizde, ona basıp multi monitör diye aratın, o ayarı enable yapıp kaydedip çıkın, aygıt yöneticisine gelmesi lazım.
Windows un son sürümünü kurarak ve hiçbir driverı manuel indirip kurmadan güncellemeye bırakıp deneyebilir misiniz?

Normal çünkü ekran kartı yok. Ekran kartı devre dışı kalmış. BIOS üzerinden kontrol etmelisin.
İşlemcinin kendi grafik işlemcisi olması lazım yok mu? Nasıl kontrol edebilirim bios üzerinden? Daha önce kurabiliyordum driverları sanki

Windows un son sürümünü kurarak ve hiçbir driverı manuel indirip kurmadan güncellemeye bırakıp deneyebilir misiniz?
Tabii denerim. Fakat güncel driverları indiriyor mu?

İşlemcinin kendi grafik işlemcisi olması lazım yok mu? Nasıl kontrol edebilirim BIOS üzerinden? Daha önce kurabiliyordum driverları sanki.

Tabii denerim. Fakat güncel driverları indiriyor mu?

Hata vermeyecek kadar güncel driverı Windows genelde bulup indiriyor sistem eğer sağlıklı çalışırsa sonradan ister manuel ister otomatik olarak güncelleyebilirsiniz.

Hata vermeyecek kadar güncel driverı Windows genelde bulup indiriyor sistem eğer sağlıklı çalışırsa sonradan ister manuel ister otomatik olarak güncelleyebilirsiniz.
Anlamadığım önceden böyle olmazdı. Hemen güncel driverları elimle kurardım. Ama şimdi böyle saçma bi durum yaşıyorum. @99 bios dedi ama merak ettim nasıl devre dışı kalmış olabilir.

@20424 reis belki sende bilirsin

Son düzenleme:
Dahili GPU neden görünmüyor diye mi soruyorsunuz?

Dahili GPU neden görünmüyor diye mi soruyorsunuz?
Bilgisayarı formatladım. Güncel driverleri indirdim. Her zaman ilk işlemci gpu sonra nvidia kurardım. Ama şimdi işlemci için driveri indirdim Arc driver olarak inerdi hem ordan güncellemeleri denetlerdim işlemci gpu nun hem güç ayarları falan yapardım. Ama şimdi hiç inmiyor görünmüyor bile. Resimlerdeki gibi hata alıyorum. Dahili gpu da var biliyorum 12600k da zaten. Böyle bi sorun yaşıyorum.

Kurulmama sebebi dahili GPU ise onu BIOS'tan açmanız lazım, anlattığınız şekilde bir pogramla kontrol sağlamak istiyorsanız ASUS AI Suite kurun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…