Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 21 Aralık 2023
- Makaleler
- 3
Kapalı ve açıkken Cinebench testi yapıp farkı karşılaştırabilirsiniz.
Yusuf7878
Yetkin
- Makaleler
- 14
Evet fark ediyor.Merhaba,
Gigabyte B760 Gaming X anakarta sahibim. i5-13500 işlemcisini boşuna yormamak için bu ayarı açmadım. Ancak büyük avantaj sağlıyorsa ayarı açmalı mıyım? YouTube'da arattım herhangi sonuç bulamadım.
Kendin test et bizim içinde referans olur. Açık ve kapalı benchmark yaparsın oyunlarda. CS Valorant gibi oyunlarda FPS artırır diye düşünüyorum ama genel anlamda hikayeli oyunlarda ciddi bir FPS artışı olur mu bilmiyorum.
- Makaleler
- 17
Elbette fark eder.
Sadece fps değil frame time da etkilenerek oyunun daha akıcı ve tepki verici olmasına sebebiyet verir, yorgunluk diye de bir şey yok altı üstü elektronik alet. On yıllardır kullandığımız i3 işlemcilerimiz var evde 6. Nesil, madem kullanmayacaksınız para verip boşa satın almış oluyorsunuz. Aldığınız malı düşünmeyi bırakıp kullanın tadını çıkartın.
Soğutma iyise çok iyi performans verir bence, mesela benim laptop ısınıyor turbo boostu açınca, o yüzden thermal throttle oluyor. Performans düşüyor.
- Makaleler
- 43
Intel Turbo Boost, performans ve güç verimliliği arasında bir denge kurmak için geliştirilmiş bir teknoloji. Gerektiği zaman güç verimliliği sağlar, gerektiği zaman işlemciyi tam performansta kullanır. İşlemciniz yorulmaz, çünkü bu teknoloji işlemciyi her daim tam performansta kullanmaz. Ancak yine de, oyunlarda FPS artışı sağlayabilir. Sürekli açık tutabilirsiniz.