Merhaba, elimde i5 12600K işlemci mevcut. Ekran kartım GTX 1660 Super. Ekran kartımın desteğinin olmadığını biliyorum. BIOS üzerinden VGA'yı aktifleştirip onboard üzerinden kurulum yapma şansım olup olmadığını merak ettim, sonuçta macOS 10. nesilde kendi işlemcisine geçtiği için grafik sürücüleri mevcut olmadığını düşünüyorum. Bu konu hakkında bilgisi olan beni aydınlatabilir mi? Kurulum mümkünse nasıl bir yol izlemeliyim?
Apple'in hic kullanmadigi parcalar macOS'de desteklenebiliyor bazen. En iyi ornegi Ryzen islemciler. Surucu projesi varsa ve iyiyse destegi mevcut olabilir, onun disinda bu parcayi kullanan bir Mac yoksa genelde bu parcalar uyumsuz oluyor. UHD 770 icin de durum boyle gibi maalesef. Buna ek olarak 11. nesil Intel islemciler ciktiginda Apple, M serisi islemcilere gecmisti. 10. nesil Intel CPU kullanan Mac'ler var. Ornegin IMac20,2.
1660S de desteksiz oldugu icin sizin bilgisayarinizda macOS destegi icin yapilabilecek en iyi yol, macOS ile uyumlu nispeten guncel bir ekran kartina gecmek gibi gozukuyor.