Jeff_Hardy

Becerikli
Merhaba, i7 11800H işlemci ile birlikte günlük kullanım için Intel UHD ekran kartını kullanıyorum. Bunun için Intel'in kendi sitesinden yayınlamış olduğu 11-14. nesil işlemciler için olan Intel Graphics Software'i yükledim. Yüklediğim zaman ekran kartı driver'ı güncelleniyor ve 2026 driver'ı olduğunu Görev Yöneticisi'nden doğrulayabiliyorum, ek olarak uygulamada da güncel olduğu yazıyor. Fakat bir zaman sonra driver kendi kendine sistemden kaldırılıyor ve şu şekilde görünüyor;

1774785492346.webp

Buradaki driver tarihi ise sistemin ilk güncellemesindeki zamana kayıyor.

1774785505173.webp

Bu sorun nasıl düzeltilir?

Merhaba, i7 11800H işlemci ile birlikte günlük kullanım için Intel UHD ekran kartını kullanıyorum. Bunun için Intel'in kendi sitesinden yayınlamış olduğu 11-14. nesil işlemciler için olan Intel Graphics Software'i yükledim. Yüklediğim zaman ekran kartı driver'ı güncelleniyor ve 2026 driver'ı olduğunu Görev Yöneticisi'nden doğrulayabiliyorum, ek olarak uygulamada da güncel olduğu yazıyor. Fakat bir zaman sonra driver kendi kendine sistemden kaldırılıyor ve şu şekilde görünüyor;

Eki Görüntüle 236790

Eki Görüntüle 236791

Windows Update'den sürücüyü bir şekilde gizlemeniz gerekiyor yoksa kaçışı yok. İnadına kendi sevdiği sürücüyü yükleyecek

@Jeff_Hardy, emin olmamakla beraber siz driverı manuel güncelledikten sonra Windows Update kendisine göre en güncel driverı otomatik indiriyor olabilir. Ben de yaşamıştım bu şekilde oluyordu.

Merhaba, i7 11800H işlemci ile birlikte günlük kullanım için Intel UHD ekran kartını kullanıyorum. Bunun için Intel'in kendi sitesinden yayınlamış olduğu 11-14. nesil işlemciler için olan Intel Graphics Software'i yükledim. Yüklediğim zaman ekran kartı Driver'ı güncelleniyor ve 2026 Driver'ı olduğunu Görev Yöneticisi'nden doğrulayabiliyorum, ek olarak uygulamada da güncel olduğu yazıyor. Fakat bir zaman sonra driver kendi kendine sistemden kaldırılıyor ve şu şekilde görünüyor;

Eki Görüntüle 236790

Eki Görüntüle 236791

Driveri manuel olarak sıfırdan yükleme seçeneği seçerken yapınız bir de Windows Update bazen kendi kendine guncelleme yapabilir güncellemeyi ertele deyin ne zaman guncelleme yaparsanız otomatik açılır.

Windows 11 için şöyle yapmayı deneyin.
Windows arama yerine sistem yazın:
1774788864181.webp

Gelişmiş Sistem ayarı diyin:
1774788886259.webp

Donanımı seçin:
Oradan aygıt yükleme ayarını seçip ayarı kapatın ve Intel DSA ile yükleme yapın:
1774788919792.webp