emirfurqan

Üyecik
Merhaba,

Elimde yeni toplamakta olduğum bir sistem var. RAM tercihi yapıyorken kararsız kaldım bu konuda desteğinizi rica edecektim. 32, 48 veya 64 GB RAM almayı düşünüyorum. Şimdiden herkese cevapları için teşekkür ediyorum.

Sistem parçaları kısaca şöyle:
İşlemci: Intel Ultra 7 265k.
Ekran kartı: MSI RTX 5070 Ti gaming Trio white OC.
Anakart: MSI Edge Ti Wi-Fi 9200MHz.
SSD: Samsung 990 Pro 2TB.
Sıvı soğutucu: NZXT Kraken Elite 360 white.
Kasa: NZXT H9 Elite RGB.
PSU: NZXT C1200 Gold.

Teşekkür ederim. G.Skill Trident Z5 modellerine bakıyordum. Sonrasında hynx a olması daha önemli diye duydum. Daha düşük CL değerli bir RAM daha iyi olur mu? Göndermiş olduğunuz ürün Intel XMP uyumlu mudur?

XMP EXPO pek fark etmiyor ikisi de aynı kapıya çıkıyor, bu RAM'ler uygun diye önerdim RAM'lere OC yapmayacaksanız çipin aşırı bir önemi yok, bütçeye göre düşük CL değerli 6000 MHz üzeri bir RAM alabilirsiniz.

Zaten CL değeri düşük RAM'lerin çipleri iyi oluyor.

Teşekkür ederim. G.Skill Trident Z5 modellerine bakıyordum. Sonrasında hynx a olması daha önemli diye duydum. Daha düşük CL değerli bir RAM daha iyi olur mu? Göndermiş olduğunuz ürün Intel XMP uyumlu mudur?
32 GB Dual Rank kitleri zaten 8000 yapamayacağın için 6400 CL30-32 alman gayet mantıklı, Hynix olduğu kesin bu RAM'lerin, f/p oluşu sebebiyle tercih edebilirsin. G.Skill'e fazladan x2 vermene gerek yok.

Core Ultra serisi bellek kontrolcüsü daha sağlam, AMD IMC-bellek kontrolcüyü çok kaliteli koymadığından 6400 1:1 modda limitli şu anda Ryzen 9000 serisi. Core Ultra da chiplet yapıya sahip ama daha iyidir overclock anlamında. @emirfurqan İş+oyun için 2x32 mantıklı seçenek, 8000 kullanmak isterim dersen 2x24 Hynix M-Die alman lazım.

Dediğiniz gibi 3 RAM buldum hangisi daha mantıklıdır. Sistem beyaz olduğu için beyaz arıyorum.

XPG'ler Hynix A fakat G.Skill hakkında bilgi bulamadım, a-die veya m-die diye yazmışlar.

Dediğiniz gibi 3 RAM buldum hangisi daha mantıklıdır. Sistem beyaz olduğu için beyaz arıyorum.

XPG'ler Hynix A fakat G.Skill hakkında bilgi bulamadım, a-die veya m-die diye yazmışlar.
6400 alman daha iyi olacaktır. Manual OC yapma deneyimin yoksa XMP açıp geçersin 6400 için. Core Ultra minimum bellek desteği 6400, AMD bunu 5200-5600 olarak açıklamıştı Ryzen 7000-9000 için. Bu çok önemli mi, hayır ama bellek kontrolcüsü daha sağlam yani İntel'in şu anda, o anlama geliyor. 6400 alıp XMP açıp geç bence. 24 GB varyasyonları bakmak istersen 8000 vesaire kullanırım diye düşünürsen, onlar da var piyasada. 2x32 karar kıldıysan XPG iyidir, problem olmaz. BIOS update sonrası XMP açıp geçersin.

Gigabyte ilginç şekilde böyle belirtmiş, bir bak sen de istersen, G.Skill için.

1755173600575.webp