TurkeyStar

Çalışkan
Merhaba, yeni bir sistem topluyorum, birkaç şeyde takıldım.

• ASUS TUF GAMING Z890-Plus Wi-Fi
  • Intel Core Ultra 9 285K
  • G.Skill 64 GB DDR5 6000MHz CL30 ARGB RAM
  • MSI Spatium M470 Pro PCI-e 4.0 NVMe M.2 1TB
  • MSI MPG Gungnir 300R Aırflow ATX kasa
  • ASUS TUF RTX 5070 12 GB
  • ASUS 27" TUF GAMING VG27AQL5A 0.3Ms 210Hz QHD IPS GAMING

Bunu hava soğutma ile sogutabilir miyim ID-Cooling ya da Arctic Freezer 36 ARGB ile? Sıvı soğutma sorunlarını çok duydum okudum, o yüzden çok sıcak bakmıyorum.
1000 ya da 1200W sessiz, sorunsuz kaliteli bir PSU tavsiyeniz var mı? Birçok markada ses şikayetleri okudum, kararsız kaldım bunda da.
Özetle bu sisteme sessiz sorunsuz bir soğutma ve power suplly bakiyorum

Şimdiden tavsiyeleriniz için teşekkür ederim

Son düzenleyen: Moderatör:

Bunu hava soğutma ile sogutabilir miyim ID-Cooling ya da Arctic Freezer 36 ARGB ile? Sıvı soğutma sorunlarını çok duydum okudum, o yüzden çok sıcak bakmıyorum.
1000 ya da 1200W sessiz, sorunsuz kaliteli bir PSU tavsiyeniz var mı? Birçok markada ses şikayetleri okudum, kararsız kaldım bunda da.

Neden İntel?

Isinma konusunda ve oyun performansi konusunda bu fiyat bandinda sizi cok uzecek bir islemci ve platform hocam. Onun yerine islemciyi AMD'de bir tik asagi seviye bir sey alip, 5080 alabilirsiniz.

Arctic Freezer 36 ile KESINLIKLE bu islemciyi sogutamazsiniz.

Ayrica sivi sogutma olarak Arctic Liquid Freezer serisinden alirsaniz 6 yil garantisi ile sizi uzmeyecektir.

• ASUS TUF gamıng Z890-Plus Wi-Fi
  • Intel Core Ultra 9 285k.
  • G.Skill 64 GB DDR5 6000MHz CL30 ARGB RAM.
  • MSI Spatium M470 Pro PCI-e 4.0 NVMe M.2 1TB.
  • MSI MPG Gungnir 300r aırflow ATX kasa.
  • ASUS TUF RTX 5070 12 GB.
  • ASUS 27" TUF gamıng VG27AQL5a 0.3ms 210Hz QHD IPS gamıng.

Bunu hava soğutma ile sogutabilir miyim ID-Cooling'ya da Arctic Freezer 36 ARGB ile? Sıvı soğutma sorunlarını çok duydum okudum, o yüzden çok sıcak bakmıyorum.
Özetle bu sisteme sessiz sorunsuz bir soğutma ve Power suplly bakiyorum.

Şimdiden tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.

Bu almak istediğin parçalar için bütçen ne kadar öncelikle.

Sistemi ne için topluyorsunuz? Net bütçeniz ne kadar?
M470 Pro iyi bir SSD değil bu arada.

Hava soğutmalar yük altında tutamaz o işlemciyi. Noctua vs. lazım, ancak 2. elde bulunuyor. Ki aşırı pahalılar.
Kaliteli bir sıvı soğutma alabilirsiniz. Çok büyük bir meblağ ödemeye de gerek yok.

PSU olarak ROG Aura 1000W öneririm. Sessizlik konusunda epey başarılı. Sadece uzun. (18cm)

Ayrica sivi sogutma olarak Arctic Liquid Freezer serisinden alirsaniz 6 yil garantisi ile sizi uzmeyecektir.

Sessizlik isteyen birine Arctic LF önermek mantık dışı. Yük altında açık açık "Ben buradayım." diyor.

Hava soğutmalar yük altında tutamaz o işlemciyi. Noctua vs. lazım, ancak 2. elde bulunuyor. Ki aşırı pahalılar.
Kaliteli bir sıvı soğutma alabilirsiniz. Çok büyük bir meblağ ödemeye de gerek yok.

PSU olarak ROG Aura 1000W öneririm. Sessizlik konusunda epey başarılı. Sadece uzun. (18cm)

Sessizlik isteyen birine Arctic lf önermek mantık dışı. Yük altında açık açık "ben buradayım." diyor.

M470 yerine hangi SSD alınmalı. Ben parçalari aldım şu an eksigim işlemci için soğutucu. Ve Power suplly. Ama SSD eğer kötü diyorsanız henüz açmadım vatan mağazadan aldım degistirirler sanırım farklı model ile.

Sessizlik isteyen birine Arctic LF önermek mantık dışı. Yük altında açık açık "Ben buradayım." diyor.
ben surekli %80'de kullaniyorum, hicbir ses duymuyorum hocam

Biri ikinci elden sıfır paketli aşağıdaki güç kaynağını satıyor 9500 TL dedi faturası kayipmis 7 ay önce alınmış alinirmi bu sizce . Bu arada ben özellikle Intel seçtim .

ASUS ROG LOKI SFX-L 1200W ATX 3.0 TITANIUM GAMING TAM MODÜLER GÜÇ KAYNAĞI​

M470 yerine hangi SSD alınmalı. Ben parçalari aldım şu an eksigim işlemci için soğutucu. Ve Power suplly. Ama SSD eğer kötü diyorsanız henüz açmadım vatan mağazadan aldım degistirirler sanırım farklı model ile.

Exceria Pro, 990 Pro, Renegade, KC3000, M480Pro, MP600 Pro, SN850X modellerine bakın.