Cemtrall

Üyecik
Laptop konfigurayonum şu şekilde:

Windows 11 Home Single Language 64-bit

Intel Core i7 @ 2.20GHz Comet Lake 14nm Technology.

64.0GB Dual-Channel DDR4 @ 1595MHz (20-22-22-42)

Anakart Micro-Star International Co., Ltd. MS-1542 (U3E1)

Wi-Fi 7 router almayı düşünüyorum. Laptopta Wi-Fi 6 var. Haliyle Wi-Fi 7 kart alıp yükseltmek istiyorum.

Sanırım bu kartı almam lazım:

Intel Wi-Fi 7 BE200

Yaptığım aramalarda bu kart hep yurt dışından Çin üzerinden gönderiliyor.

Fiyatlar 2000 - 2500 TL üzerinde. Sadece AliExpress'te 700TL'ye bir tane buldum ama ne kadar vergi çıkar, ne derece güvenlidir AliExpress hiç bilmiyorum.

Bu tür bilgisayar bileşen parçaları Teknosa gibi perakendicilerde bulunmaz mı? Yurt dışından alsam garantisi olmayacak. Nereden almamı tavsiye edersiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Laptop konfigurayonum şu şekilde:

Windows 11 Home Single Language 64-bit

Intel Core i7 @ 2.20GHz Comet Lake 14nm Technology.

64.0GB Dual-Channel DDR4 @ 1595MHz (20-22-22-42)

Anakart Micro-Star International Co., Ltd. MS-1542 (U3E1)

Wi-Fi 7 router almayı düşünüyorum. Laptopta Wi-Fi 6 var. Haliyle Wi-Fi 7 kart alıp yükseltmek istiyorum.

Sanırım bu kartı almam lazım:

Intel Wi-Fi 7 BE200

Yaptığım aramalarda bu kart hep yurt dışından Çin üzerinden gönderiliyor.

Fiyatlar 2000 - 2500 TL üzerinde. Sadece AliExpress'te 700TL'ye bir tane buldum ama ne kadar vergi çıkar, ne derece güvenlidir AliExpress hiç bilmiyorum.

Bu tür bilgisayar bileşen parçaları Teknosa gibi perakendicilerde bulunmaz mı? Yurt dışından alsam garantisi olmayacak. Nereden almamı tavsiye edersiniz?
Lisansin Home olduguna gore evde kullaniyorsun herhalde. Eger tek bilgisayar ise almana hicbir neden yok. Wi fi 6 ile 1 Gb interneti tam olarak kullanabliyorsun zaten, eger baglantin buysa. Wi fi 7 ile 4-5 Gb e cikacak hizin. Ama oyle bir baglanti yok zaten ulkede. Birden fazla bilgisayarin varsa hepsine mi alacaksin wi fi 7 karti? Oyle bir sey de yazmamissin. Oyle yaparsan da surekli aralarinda dosya transfer etmiyorsn yine anlami yok, cunku interneti de bolusecekler zaten. Bence cok anlamsiz bir harcama olur.

Bunun disinda sordugun soruya gelirsek Aliexpress'ten aldigin urunun fiyatina %60 vergi ekliyorsun. Kargoyu da ekleyince 1300 TL oluyor.