Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Diskiniz çevrimdışı olduğu için ulaşılamadığı yazıyor. Disk 1 seçili iken
Eğer diskin çevrimiçi olmasına engel bir durum yoksa bu komut onu çevrimiçi yapacaktır. Ardından tekrar clean komutu girelim. Bu yöntem işe yaramaz ise HDD Low Level Format Tool programını deneyiniz.
online disk komutu girer misiniz?
Kod:
select disk 1
online disk
Eğer diskin çevrimiçi olmasına engel bir durum yoksa bu komut onu çevrimiçi yapacaktır. Ardından tekrar clean komutu girelim. Bu yöntem işe yaramaz ise HDD Low Level Format Tool programını deneyiniz.
Diskpart ile silmeyi deneyin. Konu, format atarken demiş ama siz aynı komutlarla CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp deneyebilirsiniz.
DiskPart, Windows’ta diskleri, bölümleri ve birimleri yönetmenize olanak sağlayan güçlü bir komut satırı aracıdır. DiskPart kullanarak bir diski temizlemek, tüm bölüm bilgilerini ve verileri siler ve sürücüyü yeni bir format için hazırlar. İşte DiskPart kullanarak güvenli bir şekilde bir diski temizleyip formatlama adım adım rehberi:
- Uyarı: DiskPart'ın clean komutunu kullanmak, seçilen diskteki tüm verileri geri döndürülemez şekilde siler. İşleme başlamadan önce doğru diski seçtiğinizden emin olun. Önemli verilerinizi mutlaka yedekleyin.
Adım Adım Talimatlar
...- Recep Baltaş
- disk diskpart format temizleme
- Forum: Sistem Araçları
Jynaris
Uzman
Söylediğiniz yöntemi denediğimi belirtmiştim ancak yinede tekrar denedim. Sonuç;Diskpart ile silmeyi deneyin. Konu, format atarken demiş ama siz aynı komutlarla CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp deneyebilirsiniz.
DiskPart, Windows’ta diskleri, bölümleri ve birimleri yönetmenize olanak sağlayan güçlü bir komut satırı aracıdır. DiskPart kullanarak bir diski temizlemek, tüm bölüm bilgilerini ve verileri siler ve sürücüyü yeni bir format için hazırlar. İşte DiskPart kullanarak güvenli bir şekilde bir diski temizleyip formatlama adım adım rehberi:
- Uyarı: DiskPart'ın clean komutunu kullanmak, seçilen diskteki tüm verileri geri döndürülemez şekilde siler. İşleme başlamadan önce doğru diski seçtiğinizden emin olun. Önemli verilerinizi mutlaka yedekleyin.
Adım Adım Talimatlar
...
- Recep Baltaş
- disk diskpart format temizleme
- Forum: Sistem Araçları
Diskiniz çevrimdışı olduğu için ulaşılamadığı yazıyor. Disk 1 seçili iken
online disk komutu girer misiniz?
Kod:
select disk 1
online disk
Son düzenleyen: Moderatör:
Jynaris
Uzman
Diskiniz çevrimdışı olduğu için ulaşılamadığı yazıyor. Disk 1 seçili iken "online disk" komutu girer misiniz?
Select disk 1
Online disk
Online disk komutunun sonucu;
Söylediğiniz program ile Low Level Format işlemini başlattım. Şu an bir problem yok gibi, işlem devam ediyor.
Sonucu bildiriniz.Online disk komutunun sonucu;
Eki Görüntüle 169185
Söylediğiniz program ile Low Level Format işlemini başlattım. Şu an bir problem yok gibi, işlem devam ediyor.
Jynaris
Uzman
İşlem tamamlandıktan sonra harf ataması yaptım. İşlem başarılı.
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
30.000 TL'ye kadar kahve makinesi önerisi
- derindevlethikmet
-
Red ve linear Black Switch'lerden daha sessiz Switch'ler hangileridir?
- Koneko Toujou
-