Köroğlu

Uzman
Yer
Bolu
Geçen gün bu sitede bir soru sormuştum internet ile alakalı ve sorunun adaptörümde olduğunu öğrenmiştim. Neyse, şu an yeni adaptörümü aldım. Speed testte bir sorun yok, paketi kaç Mbps diye aldıysak onu alıyorum ama ufak bir sorun var; download hızım telefonla bağladığımda 3 MB/s iken şu an ortalama 2 MB/s oluyor. Bunun nedeni nedir, nasıl düzeltebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Geçen gün bu sitede bir soru sormuştum internet ile alakalı ve sorunun adaptörümde olduğunu öğrenmiştim. Neyse, şu an yeni adaptörümü aldım. Speed testte bir sorun yok, paketi kaç Mbps diye aldıysak onu alıyorum ama ufak bir sorun var; download hızım telefonla bağladığımda 3 MB/s iken şu an ortalama 2 MB/s oluyor. Bunun nedeni nedir, nasıl düzeltebilirim?
- Adaptör Ayarlarını Kontrol Et: Yeni internet adaptörünüzün ayarlarını kontrol edin. Adaptörün bağlantı hızı genellikle ayarlardan değiştirilir.

- Sürücüleri Güncelleyin:
- Bilgisayarınızdaki internet adaptörünün sürücülerini güncelleyin. Bunun için:
1. "Aygıt Yöneticisi"ni açın.
2. "Ağ Bağlantıları" bölümünü bulun.
3. İnternet adaptörüne sağ tıklayıp "Sürücüyü Güncelle" seçeneğini seçin.
4. "Güncellemeleri otomatik olarak ara" seçeneğini kullanın.

- Bağlantı Türünü Kontrol Edin:
- Adaptörünüz kablolu mu yoksa kablosuz mu çalışıyor? Kablosuz bağlantılarda sinyal gücü ve mesafe hızınızı etkileyebilir. Mümkünse, adaptörü doğrudan yönlendiriciye bağlayın.

- Farklı Kanal Deneyin:
- Eğer kablosuz bağlantı kullanıyorsanız, Wi-Fi kanalınızı değiştirmeyi deneyin. Bazı kanallar daha fazla parazit alabilir.
1. Yönlendirici arayüzüne girin.
2. Kablosuz ayarlarınızı bulup farklı bir kanal seçin.

- Güvenlik Yazılımlarını Kontrol Edin:
- Bilgisayarınızdaki güvenlik duvarı veya antivirüs yazılımı, internet hızınızı yavaşlatıyor olabilir. Bu yazılımları geçici olarak devre dışı bırakıp hız testi yapın.

- Ağ Trafigini Kontrol Edin:
- Arka planda çalışan uygulamalar internet bant genişliğinizi kullanıyor olabilir. Görev yöneticisinde hangi programların çok veri kullandığını kontrol edin ve gerekirse kapatın.

- Yönlendirici ve Modemi Yeniden Başlatın:
- Yönlendirici ve modem cihazlarınızı kapatıp 30 saniye bekleyin ve ardından tekrar açın. Bu, bazen bağlantı sorunlarını çözebilir.

Bu adımları izleyerek sorunuzu çözmeyi deneyin. Eğer sorun devam ederse, başka bir kontrol yapabiliriz.

- adaptör ayarlarını kontrol et: Yeni internet adaptörünüzün ayarlarını kontrol edin. Adaptörün bağlantı hızı genellikle ayarlardan değiştirilir.

- sürücüleri güncelleyin:
- Bilgisayarınızdaki internet adaptörünün sürücülerini güncelleyin. Bunun için:
1. "Aygıt Yöneticisi"ni açın.
2. "ağ bağlantıları" bölümünü bulun.
3. internet adaptörüne sağ tıklayıp "sürücüyü güncelle" seçeneğini seçin.
4. "güncellemeleri otomatik olarak ara" seçeneğini kullanın.

- bağlantı türünü kontrol edin:
- Adaptörünüz kablolu mu yoksa kablosuz mu çalışıyor? Kablosuz bağlantılarda sinyal gücü ve mesafe hızınızı etkileyebilir. Mümkünse, adaptörü doğrudan yönlendiriciye bağlayın.

- farklı kanal deneyin:
- Eğer kablosuz bağlantı kullanıyorsanız, Wi-Fi kanalınızı değiştirmeyi deneyin. Bazı kanallar daha fazla parazit alabilir.
1. yönlendirici arayüzüne girin.
2. kablosuz ayarlarınızı bulup farklı bir kanal seçin.

- güvenlik yazılımlarını kontrol edin:
- Bilgisayarınızdaki güvenlik duvarı veya antivirüs yazılımı, internet hızınızı yavaşlatıyor olabilir. Bu yazılımları geçici olarak devre dışı bırakıp hız testi yapın.

- ağ trafigini kontrol edin:
- Arka planda çalışan uygulamalar internet bant genişliğinizi kullanıyor olabilir. Görev yöneticisinde hangi programların çok veri kullandığını kontrol edin ve gerekirse kapatın.

- yönlendirici ve modemi yeniden başlatın:
- Yönlendirici ve modem cihazlarınızı kapatıp 30 saniye bekleyin ve ardından tekrar açın. Bu, bazen bağlantı sorunlarını çözebilir.

Bu adımları izleyerek sorunuzu çözmeyi deneyin. Eğer sorun devam ederse, başka bir kontrol yapabiliriz.

Teşekkür ederim. Şu an 4 mb/s geliyor internet paketi zaten 40 Mbps falan.