Rehber İnternet altyapı türleri nelerdir?

TurkNet'in sayfasından altyapı sorgulayın. Eğer fiber altyapısında gözüküyorsanız, ekstra 200 TL ile hızınızı 1000 down 50 up yapabilirsiniz.
Evet, gözüküyor ama Türk Telekom'dayım.

Evet, gözüküyor ama Türk Telekom'dayım.
Memnunsanız paket yükseltip alabilirsiniz. Eğer isterseniz 2500 TL'ye kadar cayma bedelini Türknet karşılıyor. Ama 200 lira ekstra fiyat isteniyor 1000 mbps down için. O da 800-900 lira civarına denk geliyor.

Modem değiştirmem gerekir mi? Telefonla bağlandığımda kütüphanenin internetinde Wifi 6 işareti varken evdeki wifi da yok sanırım Wifi 5 kullanıyorum.
Memnunsanız paket yükseltip alabilirsiniz. Eğer isterseniz 2500 TL'ye kadar cayma bedelini Türknet karşılıyor. Ama 200 lira ekstra fiyat isteniyor 1000 mbps down için. O da 800-900 lira civarına denk geliyor.

Modem değiştirmem gerekir mi? Telefonla bağlandığımda kütüphanenin internetinde Wifi 6 işareti varken evdeki wifi da yok sanırım Wifi 5 kullanıyorum.
Eğer fiber altyapıdaysanız ve modeminiz eskiyse, müşteri hizmetlerine durumu bildirirseniz size modem verirler. Fiyat çekerler mi bilmiyorum biz hiç evlere gitmedik. Ordaki işleyişi bilmiyorum o yüzden. Çok büyük ihtimalle değiştirilir ama. Yinede arayıp sormanızda fayda var.

Eğer fiber kılı evin içine kadar geliyorsa FTTH, aşağıda bitiyor ve eve CAT6 kablo ile internet sağlanıyorsa FTTB altyapısındasınız demektir. FTTH'da fiber daireye kadar gelir, FTTB'de apartmana kadar.
FTTB'de aynı zamanda VDSL kablo ile de geliyor.

FTTB'de aynı zamanda VDSL kablo ile de geliyor.
FTTB altyapıda RJ11'de kullanılıyor evet. Ama biz özellikle yeni binalarda tercih etmiyoruz. Ve çoğu zaman CAT6 ile değiştiriliyor kablo. RJ11 kullanılmasının sebeplerinden biri maliyet ve kolaylık. Ama doğru evet RJ11'de kullanılıyor.

İfadeler: ynl
Bizim binada eskiden FTTB vardı RJ11 kablo ile geliyordu. Geçen sene FTTH dönüşümü yapıldı seneye geçeceğim.

Hayırlısı olsun hocam.
Sağ olun hocam. Keşke Kablonet'le sözleşmeyi yenilemeden önce dönüştürselermiş. Kısmet değilmiş diyelim. Ayrıca sene sonuna binaya gigafiber gelme olasılığıda varmış. Hayırlısı diyelim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…