nefersefa

Uzman
Merhaba, bugün akşam saatlerinden itibaren internetim otomatik olarak kopuyor. Anakartımın zaten Ethernet portu bozuktu ben de harici Ethernet portu aldım sorun yaşamadan kullanıyorum aylardır. Bugün kendiliğinden kesilmeye başladı, ilk başta internetten sandım lakin sorun PC'de idi, telefondan baktığımda sorun yoktu çalışıyordu internet. Akşamdan beri 3 kez oldu ağ tanımlamadan düzeltiyorum sürekli. Nasıl düzeltebilirim bu durumu. Teşekkürler şimdiden.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, bugün akşam saatlerinden itibaren internetim otomatik olarak kopuyor. Anakartımın zaten Ethernet portu bozuktu ben de harici Ethernet portu aldım sorun yaşamadan kullanıyorum aylardır. Bugün kendiliğinden kesilmeye başladı, ilk başta internetten sandım lakin sorun PC'de idi, telefondan baktığımda sorun yoktu çalışıyordu internet. Akşamdan beri 3 kez oldu ağ tanımlamadan düzeltiyorum sürekli. Nasıl düzeltebilirim bu durumu. Teşekkürler şimdiden.
Sorununuzu çözmek için aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz:

1. Ethernet Kablonuzu Kontrol Edin:
- Kablonun her iki ucunun da sağlam bir şekilde takılı olduğundan emin olun.
- Farklı bir Ethernet kablosu ile deneme yaparak kablonun arızalı olup olmadığını kontrol edin.

2. Ağ Sürücülerini Güncelleyin:
- Bilgisayarınızın "Aygıt Yöneticisi"ni açın.
- "Ağ Bağdaştırıcıları" bölümüne gidin, harici Ethernet portunuzu bulun.
- Sağ tıklayıp "Sürücüyü Güncelle" seçeneğini seçin ve güncellemeleri kontrol edin.

3. Güç Yönetimi Ayarlarını Kontrol Edin:
- "Aygıt Yöneticisi"nde Ethernet portunuza sağ tıklayın, "Özellikler" seçeneğine gidin.
- "Güç Yönetimi" sekmesine gidin ve "Bilgisayar bu aygıtı kapatmasına izin ver" seçeneğini devre dışı bırakın.

4. İnternet Ayarlarını Yenileyin:
- "Komut İstemcisi"ni yönetici olarak açın.
- Aşağıdaki komutları sırayla girin ve her birinden sonra Enter'a basın:
- ipconfig /release
- ipconfig /flushdns
- ipconfig /renew

5. Modemi ve Router'ı Yeniden Başlatın:
- Modeminizi ve router’ınızı kapatın, birkaç dakika bekleyin ve yeniden açın.

6. Firewall ve Antivirüs Yazılımını Kontrol Edin:
- Firewall veya antivirüs yazılımınızın ayarlarını kontrol edin, bazı durumlarda bu yazılımlar bağlantıyı kesebilir.
- Firewall'u geçici olarak devre dışı bırakıp sorunun devam edip etmediğini deneyin.

7. Windows Ağ Sorun Gidericiyi Çalıştırın:
- "Ayarlar" > "Ağ ve İnternet" > "Durum" bölümüne gidin.
- "Ağ sorunlarını gider" seçeneğine tıklayarak Windows'un sorun gidermesini sağlayın.

8. Donanım Sorunlarını Kontrol Edin:
- Harici Ethernet kartının düzgün çalıştığından emin olun, başka bir bilgisayarda test ederek çalışıp çalışmadığını kontrol edin.

Bu adımları uyguladıktan sonra sorununuz devam ederse, daha fazla teknik bilgi gerekebilir.