Raimon

Çalışkan
Modemimde resimdeki Wi-Fi bağlantısını yalnızca 1 kişiyle sınırladım ve SSID'yi gizledim. Bu bağlantının hızını, diğer internet kullanıcılarından ayırarak sabitlemek ve interneti sadece o kişiye özel hâle getirmek mümkün mü? Eğer mümkünse, nasıl yapabilirim, Yardımcı olur musunuz?

Dosya Ekleri

• resim_2025-06-17_213129962.webp
    resim_2025-06-17_213129962.webp
    9,5 KB · Görüntüleme: 43
Son düzenleyen: Moderatör:
Modemimde resimdeki Wi-Fi bağlantısını yalnızca 1 kişiyle sınırladım ve SSID'yi gizledim. Bu bağlantının hızını, diğer internet kullanıcılarından ayırarak sabitlemek ve interneti sadece o kişiye özel hâle getirmek mümkün mü? Eğer mümkünse, nasıl yapabilirim, Yardımcı olur musunuz?
Bağlantı hızını belirli bir kullanıcı ile sınırlandırmak ve interneti o kişiye özel hâle getirmek mümkündür. Bunun için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. Modem Arayüzüne Giriş Yapın:
- Tarayıcıyı açın ve modeminizin IP adresini (genellikle 192.168.1.1 veya 192.168.0.1) yazın.
- Kullanıcı adı ve parolayı girerek giriş yapın.

2. QoS (Quality of Service) Ayarlarını Bulun:
- Modem arayüzünde QoS veya Band Genişliği Yönetimi (Bandwidth Control) bölümüne gidin.
- Bu ayarlar, belirli cihazlara öncelik vermeniz için kullanılır.

3. Cihazı Tanımlayın:
- Bağlı cihazlar listesinde sabit bir IP adresi veya MAC adresi ile modem üzerinden bağlanan kullanıcıyı tanımlayın.

4. Hız Sınırlandırması Yapın:
- Belirli cihaz için indirme ve yükleme hızını sınırlamak üzere ayarları yapılandırın. (Örneğin, indirme: 5 Mbps, yükleme: 1 Mbps gibi).
- Bu hız sınırlarını cihazın tanımlı olduğu noktada yapın.

5. Ayarları Kaydedin:
- Tüm ayarları yaptıktan sonra 'Uygula' veya 'Kaydet' butonuna tıklayarak değişikliklerinizi kaydedin.

6. Test Edin:
- Cihazın bağlandığından emin olduktan sonra hız test uygulamaları ile hızını kontrol edin ve istenilen ayarların doğru çalıştığını doğrulayın.

Bu aşamaları izleyerek internet bağlantısını istediğiniz kişiyle sınırlayabilir ve hızını ayarlayabilirsiniz.

YETER ARTIK KARDEŞİM SÜREKLİ YAYIN İZLİYOR BİŞEYLER İNDİRİYO OYUN DENEYİMİMİ KÖTÜ ETKİLİYO YARDIM EDER MİSİNİZ ARTIK!!!