Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Sky

Çalışkan
Son birkaç gündür oyunlarda aşırı fazla pingim var ve download hızım da 0.50-6.30 arası gidiyor geliyor. Bu sadece laptopta oluyor telefonda hızım normal 75Mbps. Olayın garip kısmı şu: Mouse, klavye ve kulaklık kablolarını çıkarınca hız 12Mbps'ye çıkıyor. Windowsda bayağı yöntem denedim network reset, DNS flush gibi şeyler. Wi-Fi sürücülerini de güncelledim fakat hala çok yavaş. Modem arayüzünde en düşük hız benim bilgisayarda gözüküyor diğer telefon, televizyon gibi diğer şeylerin hızı yüksek. Ethernet kablosuyla 75Mbps'yi görebiliyorum normal hızımı. Wi-Fi kartı arızalı olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Ağ kartının donanım kimliği ve sürücü sürümünü paylaşın.

Intel Wi-Fi 6 AX201 160MHz. Sürücü: 23.120.0.3 Sürücüleri yeni güncellemiştim geçen ay sıkıntı yoktu eski drivera geçmeyi denedim yine olmadı. Bir de ayarlar kısmında Wi-Fi sinyal hızı gibi bir şey 36/36 diyor bundan olabilir mi?

Sorunu çözdüm. Çok saçma gelecek ama monitörün kablosunu çıkarınca veya monitörü kapatınca hız normala çıkıyor. Monitörün ayarlarıyla oynadım hız yine yerine geldi ara sıra yine 30'a falan düşüyor ama genelde 50-60 arası bu niye olabilir?
İhtimaller dahilinde ama öncesinde Bluetooth aygıtı varsa kapatmayı dene. 2.4 GHz ağ ile çakışıyor olabilir.

Modemin Firmware güncel değilse güncellemeye çalış.

Varsa 5 GHz ağa bağlan.

Zaten 5GHz ağda oluyor bu Bluetooth hep kapalı kullanmıyorum. Daha yeni oldu zaten modemle alakalı değil bence diğer cihazlarda sorun yok.

Güncellediğini belirtmiş zaten.

Telefonla bilgisayarın hız testlerini aynı konumda mı yapıyorsun? Benim oturduğum evde 2-3 metre aralıklarla bayağı bir hız değişiyor.

Evet ikisini de aynı yerde yapıyorum. Modemin yanında yapsam da başka bir oda da yapsamda hızlar hep aynı.

Modem ayarlarından cihazların hızlarını kısıtladın mı daha önce?

Aygıt yöneticinden Wifi kartını bul. Gelişmiş özelliklerden 5 GHz aktif mi ona bak.
1746221284978.webp

Intel Wi-Fi 6 AX201 160MHz. Sürücü: 23.120.0.3 Sürücüleri yeni güncellemiştim geçen ay sıkıntı yoktu eski drivera geçmeyi denedim yine olmadı. Bir de ayarlar kısmında Wi-Fi sinyal hızı gibi bir şey 36/36 diyor bundan olabilir mi?

Sorunu çözdüm. Çok saçma gelecek ama monitörün kablosunu çıkarınca veya monitörü kapatınca hız normala çıkıyor. Monitörün ayarlarıyla oynadım hız yine yerine geldi ara sıra yine 30'a falan düşüyor ama genelde 50-60 arası bu niye olabilir?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-05-03 114127.webp
    Ekran görüntüsü 2025-05-03 114127.webp
    2,2 KB · Görüntüleme: 124
Çözüm