wosvos72 53

Üstün
Merhaba, Türk Telekom fiber 1000 Mbps kullanıyorum. Türk Telekom'un vermiş olduğu Huawei LG8245x6-50 modemle bir süre önce yine benzeri bir sorunum vardı Ethernet kablosu değiştirdikten sonra olmamaya başlamıştı fakat son 1 haftadır internet hızım 100'lerde kalıyor portunu değiştiriyorum modem üzerinden geri 1000'e çıkıyor sonrasında yine iniyor kullandığım kablo kaberdirekt'in CAT6 bir kablosu ama çözüm bulamadım yardımlarınızı rica ediyorum. Gelişmiş ayarlarda ki enerji tasarrufu ayarlarını yaptım. Ayrıca hız ve ikili kısmı da 2.5Gbps'de

Merhaba, Türk Telekom fiber 1000 Mbps kullanıyorum. Türk Telekom'un vermiş olduğu Huawei LG8245x6-50 modemle bir süre önce yine benzeri bir sorunum vardı Ethernet kablosu değiştirdikten sonra olmamaya başlamıştı fakat son 1 haftadır internet hızım 100'lerde kalıyor portunu değiştiriyorum modem üzerinden geri 1000'e çıkıyor sonrasında yine iniyor kullandığım kablo kaberdirekt'in CAT6 bir kablosu ama çözüm bulamadım yardımlarınızı rica ediyorum. Gelişmiş ayarlarda ki enerji tasarrufu ayarlarını yaptım. Ayrıca hız ve ikili kısmı da 2.5Gbps'de
Hız ve ikiliyi otomatiğe al 2.5 Gbps'de olmasın. Ethernet kablosunu çok mu büküyorsun? Sorunlu port olmadığına emin misin? Driverların güncel mi?

Hız ve ikiliyi otomatiğe al 2.5 Gbps'de olmasın. Ethernet kablosunu çok mu büküyorsun? Sorunlu port olmadığına emin misin? Driverların güncel mi?

Ethernet kablom kapıdan geçiyor kapatınca haliyle bükülüyor ama şu ana kadar böyle bir sorun yoktu. Sistemi yeni topladım modem yaklaşık 1-2 senelik. Driver yeni güncelledim. Şu an kaldı 90Mbps falan alıyor ve neden olduğunu anlayamıyorum.

Ethernet kablom kapıdan geçiyor kapatınca haliyle bükülüyor ama şu ana kadar böyle bir sorun yoktu. Sistemi yeni topladım modem yaklaşık 1-2 senelik. Driver yeni güncelledim. Şu an kaldı 90Mbps falan alıyor ve neden olduğunu anlayamıyorum.
Ağ bağdaştırıcı ayarlarını sıfırlamayı dene. Olmazsa bilgisayarı kapat, PSU'nun anahtarını 0 konumuna al sonra güç tuşuna bi 30 saniye basılı tut. Bazen statik elektrik ethernet çipini sapıttırabiliyor.

İkisini de denedim. Hala durum aynı.
PC-Router ve Router-ONT arasındaki ethernet kablolarının pinlerine dikkatlice bakar mısın kontak noktalarında herhangi bir eziklik çürüklük ya da kırılma var mı diye. Bir de ONT'de sorun olmadığını öğrenmek amaçlı telefondan kablosuz hız testi yaptığında 100 mbps üstü hız alıyor musun?

PC-router ve router-ONT arasındaki Ethernet kablolarının pinlerine dikkatlice bakar mısın kontak noktalarında herhangi bir eziklik çürüklük ya da kırılma var mı diye. Bir de ONT'de sorun olmadığını öğrenmek amaçlı telefondan kablosuz hız testi yaptığında 100 Mbps üstü hız alıyor musun?

Dediklerinizi yarın akşam yapacağım. Telefonda 700-800 Mbps arası alıyorum. Anlayamadım. Portu değiştiriyorum hız çıkıyor 800-900'a sonrasında geri düşüyor 90'a.

Aynı sorunu SansürOnline ile Huawei Wifi AX-2 Router'ımda yaşıyorum, gerekli enerji ayarlamalarını, driver kontrollerini yaptım, baya bi' süre stabil 1000mbps alıyordum fakat son 2 gündür 100'e sabitlenmeye başladı, sadece bilgisayarda da değil tüm cihazlarımda 100'e sabitleniyor, router'ı aç kapa yapıyorum kendine geliyor hatta bazen 2 kere yapınca filan anca düzeliyor, şu ana kadar forumlardaki önerilerin tümünü yapmama rağmen, gerekli kontrolleri sağlamama rağmen değişiklik yok. Arada sapıtıyor böyle kabullendim...