Makaleler
1
Yer
Phoenix, Arizona
TurkNet kullanıyorum ve fiber altyapıdayım. Ethernet kablosuyla bağlanıyorum. Speedtest yaptığımda testin başında hız 600 Mbps civarındayken, testin sonuna doğru 130 Mbps'ye kadar düşüyor. Bu hız düşüşünün sebebi ne olabilir? Modem kaynaklı olabilir mi? Hızı sabit tutmak veya artırmak için ne yapabilirim?

Test yaparken cpu kullanımına bak aşıyorsa
Bugs Bunny Money GIF by Looney Tunes

TurkNet kullanıyorum ve fiber altyapıdayım. Ethernet kablosuyla bağlanıyorum. Speedtest yaptığımda testin başında hız 600 Mbps civarındayken, testin sonuna doğru 130 Mbps'ye kadar düşüyor. Bu hız düşüşünün sebebi ne olabilir? Modem kaynaklı olabilir mi? Hızı sabit tutmak veya artırmak için ne yapabilirim?
Pc ve modern eski mi ?

Bunu bende Superonline internetimde yaşıyorum, neden oluyor hakkında bir fikrim yok. Modeminde yanında olayım, uzağında olayım, ethernetle bağlanayım fark etmiyor. 100 Mbps ile başlayıp 50 Mbps`de bitiriyor. Kullandığınız internet internet paketinin detaylarını okuyun, belki orada bu düşüş hakkında bilgi veriyorlardır.

Bunu bende Superonline internetimde yaşıyorum, neden oluyor hakkında bir fikrim yok. Modeminde yanında olayım, uzağında olayım, Ethernet'le bağlanayım fark etmiyor. 100 Mbps ile başlayıp 50 Mbps'de bitiriyor. Kullandığınız internet internet paketinin detaylarını okuyun, belki orada bu düşüş hakkında bilgi veriyorlardır.

Zaten paketin sunduğu 100 Mbps fazlasını bile veriyor ama kuruluma gelen adam 1000e kadar verebilir deyince daha fazla verebilir mi diye düşündüm. Büyük ihtimalle daha kaliteli bir modem lazım.

Modem marka ve modeli nedir?

Keenetic modem önerebilirim. Yazılımından dolayı şu anlık bence en iyi tercih olacaktır. Wifi-7 içeren bir modeli yok, ama Wifi-7 gördüğüm kadarıyla uygun fiyatlı satılan 2-6K arası diyelim modeller bizim de böyle bir ürünümüz var kafasıyla yapılmışlar. Yani 20 bin ₺ modemler gibi dolu dolu değiller veya satan markaların yazılım tarafı da Keenetic kadar iyi değil. Wifi-6'da halen işinizi görecektir. Bence Wifi-7 Keenetic modem çıktığı zaman değişim yaparsınız.

Ne tarz bir kablo kullanıyorsunuz?

Üzerinde yazar Cat6 falan diye. Belki daha kaliteli kablo alabilirsiniz. Elbette Cat6 şu hızlar için yeterli, ama örgü ve flat olmasından ve bütçenizi zorlamıyorsa aşağıdaki ürünü öneririm. Hız dışında belki içerisinde kullanılan kablonun kalitesi falan da etki ediyor olabilir.