ataozmr

Becerikli
Merhaba, altyapı sorgulamalarında 46 MBPS hız çıkıyor. Yine çok kötü ama aktif olarak bu değeri bile alamıyorum. Hız testlerinde ortalama 20 MBPS görüyorum. Bunun sebebi modem ile alakalı mı yoksa paket ile mi?

Bir sorum daha var. Yakın zamanda TurkNet'e geçmeyi düşünüyorum. Yeni modem satın alırsam en azından 46 MBPS 'e yakın değer görebilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Modem kaynaklı veya paketinizden kaynaklı olabilir(ADSL paketse mesela) Kabloların eski olmasından dolayı da olabilir ya da en kuvvetli ihtimal saha dolabının mesafesi baya uzak olabilir.

Eğer Wi-Fi ile dediğin hızları alıyosan uzaklık kaynaklı normal sonuçlar yükseltmek istiyorsan ethernet kablosu veya modemin Wi-Fi 6 destekliyorsa cihazınında Wi-Fi 6 olması daha yüksek hızlar vercektir.

Altyapının eski ve bakımsız olması, mahalledeki saha dolabı ve ev arasındaki mesafe, evdeki tesisatın eski olması, arıza sebebiyle düşük hız verilmesi. Yani pek çok sebebi var. Müşteri hizmetlerini arayıp sorunu anlatmalısın. Onlardan kaynaklı ise çözerler.

Merhaba, altyapı sorgulamalarında 46 MBPS hız çıkıyor. Yine çok kötü ama aktif olarak bu değeri bile alamıyorum. Hız testlerinde ortalama 20 MBPS görüyorum. Bunun sebebi modem ile alakalı mı yoksa paket ile mi?

Bir sorum daha var. Yakın zamanda TurkNet'e geçmeyi düşünüyorum. Yeni modem satın alırsam en azından 46 MBPS 'e yakın değer görebilir miyim?
Hayır, sadece modem kaynaklı olamaz.

Bakır altyapı gereği bakır kablolar zarar almış olabilir (Nem vs.). Altyapın berbat olabilir, fiberle beslenen Tip serisi dolaba uzak olabilirsin vs.