OBP derken sınavınıza eklenen puandan bahsetmek istedim. Ayrıca dediğiniz stres gibi olaylar yine farklı bir noktada bahaneye giriyor çünkü bu 2. sınavınızmış. Hadi bunu da geçelim sene içinde kendinizi test edebileceğiniz, sınav antrenmanı yapabileceğiniz ve çoğu öğrencinin faydalandığı milli savunma, KPSS gibi alternatif sınavlarda vardı. AYT fizik ve AYT Kimya'yı neredeyse fullediğini iddia eden birisinin bahsi geçen sıralamaları yapması için Aşkı Memnu'daki Nihal Ziyagil olması lazım. Bence siz sene boyunca kendinizi yanıltmışsınız o kadar ki çoğu öğrencinin en büyük hatası da bu. TYT'de bahsettiğinizin yarı performansını gösterseydiniz bile yaptığınız sıralamadan iyi yapardınız.
Ben burada sizi suçlamak, yargılamak istemiyorum. Sadece bir şeyi istemenin sadece istemek ile olmayacağını, çaba ve fedakarlık gerektirdiğini söylüyorum. Örneğin böyle bir idealiniz varsa 4 senede 70 ortalama yapmanız, devamında 2 senede sadece 600.000 gibi bir sıralama yapmanız. Her konuya "ama şöyle oldu bu böyleydi" diyerek bir sebep bulmaya çalışmanız falan siz kabul etmek istemeseniz dahi büyük göstergeler.
Sağlıksal sorunlarınızın olduğunu söylüyorsunuz ve kendinize üniversite olarak yıllık ortalama sıcaklığı 1(bir) derece olan sibirya üniversitesini seçmişsiniz. Hadi Moskova biraz daha iyi 7 derece istiyorsunuz... Bunun aileden uzak olma durumlarını vb. söylemiyorum zaten.
Daha fazla cevap vermeyeceğim o yüzden cevap vermeye çalışmanıza gerek yok, çünkü ölümüne bir savunma moduna geçmişsiniz. Klasik "ben hatasızım etrafımdaki herkes hatalı" zihniyeti. Sadece kendi içinizde, kimseye karşı savunma yapmayacağınız durumda acaba bu durum gerçekten böyle olabilir mi, hatalı olabilir miyim diye düşünmenizi öneririm. Çünkü sizin durumunuzda olup kendine ulaşılamaz veya gerçekten istenmeyen hedefler koyup kendine bir "amaç" yaratıp gerçeklerden kaçmaya çalışan yüzbinler hatta milyonlar var.
Son olarak 2 yıl çalışma planınızda da askerlik durumunu, ailenizin 2 sene içinde değişecek fikirleri ve vereceği tepkileri de düşünmenizi öneririm. En basiti aileniz yarın "bizim evimizde kalıyorsun, çalışıp para kazanıyorsun bir baltaya da sap olamadın bari 3 kuruş para ver" ya da daha kibarca "X masrafımız var oğlum/kızım bize destek çık" diyebilirler. Her şeyi göz önüne almanızı öneririm.
Başarılar, iyi şanslar.