Aşırı gelişmemiş küçük bir ilçede oturuyorum ve üstelik etraf orman dağın başı gibi. Altyapı kuruldu buraya ve kuran kişi normalde 8 Mbps veriyoruz bağlantı kopması olmaması için dedi ama biz en hızlısı ne kadarsa o olsun dedik 14 Mbps dediler kabul ettik. Onlar da: "sorun olursa çağırırsınız arıza kaydı oluşturup." dedi. Bağlantı kopması hiç yaşamadım fakat online oyunlarda ping değerim aşırı iyi olmasına rağmen (LoL'de 9 MTA'da 60) bazen MTA 80-90 ya da 100-150 gibi pinglere çıkabiliyor LoL'de ise 5-10 saniyeliğine 1400-1500 pinglere çıkıp geri 9 pinge dönüyor.
Bunun nedeni altyapımızın verdiği en yüksek hızı almak istememiz midir sizce?
İlk fotoğrafta ping değerleri çok kötü sanırım fakat 20-30 saniye sonrasındaki farklı bir siteden test sonucu ise şöyle:
Şimdi adamların dediğini kabul edip 8 Mbps düşürmeli miyim sizce? Düşürürsem ping değerim çok fırlar mı mesela sabit 40-50 ya da 60 mı olur ve en önemlisi internet hızımı düşürdüm diye pingde dalgalanma olmaz mı artık? Türk Telekom çalışanlarının dediğine itibar etmeme nedenim ise ben taşınmadan önce hayalim en azından 60-70 Mbps idi asıl hayalim ise fiber 100 Mbps idi. 10-20 Mbps alacağımı öğrenince moralim bozuldu bir şekilde kabullendim hiç yoktan iyidir dedim ama gelip 6-7-8 Mbps yapalım bağlantı kopması olmaması için dediklerinde ise vallahi o değerleri kabul edesim gelmedi.
Sizin fikirleriniz nedir?
Yazmayı bitirdikten sonra yaptığım test ise böyle çıktı farklı bir site:
Speedtest sonuçları ise pingte 50 fark ya da 30 fark olup düşme gözüktü nedense Speedtest'te pingim kötü gibi gözüküyor ama diğer sitelerde pingim düzgün gözüküyor.
Türk Telekom kullanıyorum.
Bunun nedeni altyapımızın verdiği en yüksek hızı almak istememiz midir sizce?
İlk fotoğrafta ping değerleri çok kötü sanırım fakat 20-30 saniye sonrasındaki farklı bir siteden test sonucu ise şöyle:
Şimdi adamların dediğini kabul edip 8 Mbps düşürmeli miyim sizce? Düşürürsem ping değerim çok fırlar mı mesela sabit 40-50 ya da 60 mı olur ve en önemlisi internet hızımı düşürdüm diye pingde dalgalanma olmaz mı artık? Türk Telekom çalışanlarının dediğine itibar etmeme nedenim ise ben taşınmadan önce hayalim en azından 60-70 Mbps idi asıl hayalim ise fiber 100 Mbps idi. 10-20 Mbps alacağımı öğrenince moralim bozuldu bir şekilde kabullendim hiç yoktan iyidir dedim ama gelip 6-7-8 Mbps yapalım bağlantı kopması olmaması için dediklerinde ise vallahi o değerleri kabul edesim gelmedi.
Sizin fikirleriniz nedir?
Yazmayı bitirdikten sonra yaptığım test ise böyle çıktı farklı bir site:
Speedtest sonuçları ise pingte 50 fark ya da 30 fark olup düşme gözüktü nedense Speedtest'te pingim kötü gibi gözüküyor ama diğer sitelerde pingim düzgün gözüküyor.
Türk Telekom kullanıyorum.