İnternet kutusuna bakarak altyapının FTTB mi FTTH mi olduğu nasıl anlaşılır?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Karahanlı
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 17
  • Görüntüleme Görüntüleme 797

Karahanlı

Uzman
Evimize yeni internet çekildi. Kutusu bina girişine takıldı. Aşağıdaki fotoğrafa bakarak altyapımın FTTB mi FTTH olduğunu nasıl anlarım? 1 hafta, 10 gün içinde internet aktif olur dediler ama eve kablo çekmediler daha. Altyapı yok gözüküyor.

20240715_181249.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Teşekkür ederim. Bunu nereden anladınız acaba? Merak ettim de.
Takılan kutu OFDK (optik fiber dağıtım kutusu) diye geçiyor. Çekilecek fiberoptik kablonun bir ucu bu kutuya, diğer ucu da evinize takılacak olan ONT cihazına bağlanıyor. Ayrıca kutu içinde de herhangi bir elektrik bağlantısı göremedim.

Ayrıca şu anda NetSpeed aboneliği var. Onu taşıyacağım yeni adrese. Yani kabloyu aktifleştirmeye geldiklerinde çekerler, değil mi?
Altyapı hazır olduğunda herhangi bir başvuru yapmadan da kabloyu çekip açıkta bırakabilirler. Ancak genelde başvuruya göre çekiliyor.

Takılan kutu OFDK (optik fiber dağıtım kutusu) diye geçiyor. Çekilecek fiberoptik kablonun bir ucu bu kutuya, diğer ucu da evinize takılacak olan ONT cihazına bağlanıyor. Ayrıca kutu içinde de herhangi bir elektrik bağlantısı göremedim.

Altyapı hazır olduğunda herhangi bir başvuru yapmadan da kabloyu çekip açıkta bırakabilirler. Ancak genelde başvuruya göre çekiliyor.
Benim de anlamadığım nokta eve bağlayacakları kabloyu nereden çekecekler? Kapının giriş kısmında herhangi bir boşluk yok. Direkt prizin yanındaki hattan mı alacağız tam çözemedim açıkçası.

Benim de anlamadığım nokta eve bağlayacakları kabloyu nereden çekecekler? Kapının giriş kısmında herhangi bir boşluk yok. Direkt prizin yanındaki hattan mı alacağız tam çözemedim açıkçası.
Genelde prizin yanındaki ADSL hattından kabloyu uzatarak veriyorlar. Panonun konumuna göre bazen kapının oradan ufak bir delik açıp doğalgaz borularının yanından da geçirebiliyorlar.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt