KaplanTolay

Üyecik
Öncelikle merhaba. Sizin tecrübelerinize ihtiyacım var, yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler. Aranızda benim gibi internet sağlayıcılarından çeken bir sürü arkadaş vardır tabii ki, onlara yönelik bu sorularım olacak. "Vampirin" biri ile taahhüdüm bitmek üzere ve bende uygun fiyat performans kampanyalara bakıyorum. Şimdilik evimdeki, binadaki altyapı olanağı TT VDSL ve Superonline (4-5 aylık) buna göre tavsiyeler istiyorum. Genel olarak işim gereği bazen evden çalışıyorum dolayısı ile online görüşmeler ve dosya alışverişi çok oluyor Superonline'a bu yüzden geçmek istesem de forumlardaki yorumlar korkutuyor. Uzun lafın kısası Ankara'da özelliklede Sincan bölgesindeki kullanıcılar memnun kalıp kalmadığı sağlayıcılar hakkında yardımcı olabilir mi?
Fiberde Superonline ve onun altyapısını kullanarak Vodafone veriyor, diğerleri TTNET VDSL diye biliyorum. Örnek olarak da TurkNet'in verebileceği hız bu;

1766793429925.webp

*Müşteri temsilcisi gibi şeylerle uğraşmak en nefret ettiğim şeylerden biri, parayla rezillik almak istemiyorum. Bu da bir diğer önemli konu benim için.

Son düzenleme:
Ben olsaydım en fazla hızı hangi ISS verirse onu seçerdim. Kablonet altyapısı kaç veriyor ona da bakın derim.

Netspeed Superonline altyapısını kullanıyor. Millenicom hem Superonline hem Türk Telekom altyapısını kullanıyordu bir ara, mevcut durumunu bilemem. Kendim Superonline FTTH tipi fiber kullanıyorum, Kablonet çok pahalı ve bulunduğum mahalleden geçmiyor. Türk Telekom da sokağa fiber hattı çekmiyor, bir alt sokakta fiber ve saha dolabı olmasına rağmen olmasına rağmen :D

Ankara Sincan'da Superonline fiber kullanan arkadaşım var, gayet memnun. Tavsiyesi üzerine binamda da fiber olarak yalnızca Superonline olduğu için Ankara'nın başka bir bölgesinde ben de geçtim, memnunum. Ancak ikimiz de standart kullanıcıyız diyebilirim, Steam'den oyun oynar, internette geziniriz.

İnternette birçok kişinin duyduğuma göre sansür vb. olaylar olabiliyormuş sanırım, biz bu kısıtlamaya takılan bir hizmet kullanmadığımız için denk gelmedik. Ancak kişisel olarak rahatsız olduğum nokta bağlantım sağlandığı günden beri sürekli CGNAT IP'de olmam nedeniyle hiçbir zaman port açamamış olmaktı. Evden herhangi bir amaçla sunucu açmak gibi bir planınız varsa aklınızda bulunsun. Statik IP hizmeti satın alındığında port açma hakkı sağlarlar mı bilmiyorum, riske girip denemedim.

Belirtmeden geçmeyeyim, kendi HGW'nizi (yani halk arasındaki tabir ile "fiber modem") kullanmak konusunda en sıkı sağlayıcılardan biri Superonline'dır. Gerekli şifreyi elde etmek için türlü türlü yöntemlerle uğraşmanız gerekebiliyor. Ben elimde onların verdiklerinden daha iyi bir cihaz olmadığından böyle bir şeye kalkışmadım ve kurdukları cihazı kullanmaya devam ediyorum, ancak başka HGW bağlamak isterseniz bu durum aklınızda bulunsun. Kendi verdikleri cihazlarda da erişimi kapatılan bazı menüler olabiliyor. Mesela bana verilen cihazda 2.4 GHz ile 5 GHz kablosuz ağları ayırmak için olan seçeneği bulamamıştım, çünkü gizlemişlerdi. Müşteri temsilcisi yoluyla uzaktan halledilmek zorunda kalındı. Hızlıca çözdüler ama bence kimseyle iletişime geçmeye gerek kalmadan cihaz arayüzünden evde kendi başıma halledebilmem gereken bir seçenek olmalı bu.

Ben VDSL altyapıdaki yavaş hızlardan bıktığım için geçmiştim. Kendimce memnunum, ancak herkesin tecrübesi farklı olabiliyor. Bana tavsiye eden Sincan'daki arkadaşım da hâlâ kullanmaya devam ediyor.