Çözüldü İnternet sürekli saniyelik kesintilere uğruyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ercannsn
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 607
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ercannsn

Başarılı
Arkadaşlar, yıllardır bu acıyı çekiyorum. Türk Telekom, TurkNet, Netspeed gibi burada desteği olan tüm ISS'leri denedim ama ben bu sorunu çözemedim. Yıllardır bu sorunla uğraşıyorum, her şeyi denedim; modemimi değiştirdim, kablolarımı değiştirdim, ama olmuyor, sorunu çözemiyorum. Şu an da TurkNet kullanıyorum, 100 Mbps paketini. Daha öncesinde Netspeed kullandım. Sorunum şu: İnternetim sürekli 2-3 saniyelik kesintilere uğruyor. Paket loss mu dersiniz, ne denir artık bilmiyorum. Ne denediysem olmadı. Türk Telekom'a altyapı için başvurmaya çalıştım, olmadı. Ne yapmam gerekiyor, birileri bana bir akıl versin. Gerçekten çok yoruldum, artık bu acıya dayanamıyorum.

Bu da değerlerim, ama SNR değerim sabit değil; 6 oluyor, 8 oluyor, 10, 12, 14, sürekli değişiyor. Bazen düzelince genelde sabit 12-14 arası kalıyor. Bir zaman sonra tekrar aynı olaylar yaşanıyor. Yıllardır böyle. Altyapımda mı sorun var, neyde sorun var anlamıyorum artık.

Dosya Ekleri

• 1.webp
    13 KB · Görüntüleme: 114
Çözüm

Evet, az önce ekip geldi kabloları yenilediler ve CRC değerim şu an 0 olarak gözüküyor, herhangi bir birikme görmüyorum. Lakin modemimin arızalı olabileceğini de söylediler, çünkü onlara IP düştükten 4 dakika sonra benim modemime düşüyor. Gelen arkadaş da ASUS'un bu son modemlerinde böyle kronik sıkıntılar olduğunu söyledi.
Bina girişinden evinize gelen data kablosunu kontrol ettiniz mi hocam?

Buna benzer bir şeyi bazen yaşıyorum ama benim sorunum DSL kablosunun anakarta tam oturmamasından oluyor. Çıkartıp taktığımda kesinti düzeliyor.

Bina girişinden evinize gelen data kablosunu kontrol ettiniz mi hocam?

Abi yemin ederim hiç bilmiyorum öyle şeyleri gram bilgim yok ben her ISS değiştirdiğimde bana yok kablolarını değiştir yok modemini değiştir dendi ben her şeyi yaptım CAT6 kablo döşettirdim ASUS DSL-AC51 modem aldım bazen düzeliyor 3 gün 5 gün 1 hafta 1 ay sonra tekrar aynı şey oluyor bu bana çok garip geliyor nedir bunun sebebi 5 gündür interneti kullanamıyorum mesela 5 gün önce bir sıkıntım yoktu ne oyun oynayabiliyorum şu an ne internette takılabiliyorum sürekli takılıyor sürekli gidip geliyor.

Buna benzer bir şeyi bazen yaşıyorum ama benim sorunum DSL kablosunun anakarta tam oturmamasından oluyor. Çıkartıp taktığımda kesinti düzeliyor.

Onu da düşündüm çıkarıp iyice sağlam takıyorum yine aynı.

Mesela bu 15 dk sonra aldığım bir SS şu an aldım değerlerim böyle sorun bende mi karşı tarafta mı eğer bendeyse ne yapmam gerekiyor.

Dosya Ekleri

• 2.webp
    12,9 KB · Görüntüleme: 103
Son düzenleme:
O modem DSL-AC51

Modem kronik sorunlu. Bende de aynısı oluyordu, değiştim düzeldi.

Ya düşünmüyor değilim gerçekten acaba modemimdemi sorun var nedir diye eskide değil daha 1 sene olmadı modemi alalı farklı bir modem temin edebilirsem deneyeceğim.

CRC değerim neden bu kadar çok yüksek bu kablolarımda bir sıkıntı olduğu anlamına mı geliyor yoksa VDSL ayarlarımda sıkıntı mı var.

Dosya Ekleri

• 1706312791489.webp
    28,8 KB · Görüntüleme: 96
Son düzenleme:
Merhaba,

CRC hatalarının ana sebebleri: Kablo, bağlantı noktaları ve modem arızalarıdır. Modem ve kabloyu yeni değiştirdiyseniz ve sorun çözülmediyse, geriye ankastre kutusuna baktırtmak kalıyor. İSS ile görüşüp teknik destek isteyin, ekipler kutuyu kontrol etsin. Mümkünse kutuda bağlı olduğunuz portu değiştirsinler, bazen kutudaki portlar da zamanla arıza verebiliyor, port değişimi çözüm sağlayabilir. Bu da çözüm sağlamazsa geriye saha dolabına baktırmak kalıyor.

Evet, az önce ekip geldi kabloları yenilediler ve CRC değerim şu an 0 olarak gözüküyor, herhangi bir birikme görmüyorum. Lakin modemimin arızalı olabileceğini de söylediler, çünkü onlara IP düştükten 4 dakika sonra benim modemime düşüyor. Gelen arkadaş da ASUS'un bu son modemlerinde böyle kronik sıkıntılar olduğunu söyledi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…