Swirls

Uzman
Ethernet kablosu kullanıyorum ve ara sıra internet bir anda gidiyor ama son zamanlarda bir şey fark ettim. YouTube izlerken neredeyse hiç gitmiyor ama CS2 açıyorum, anında gidiyor. Bunun tesadüf olma ihtimali var mı? Benim düşüncem modemde bir sorun var. Çok internet kullanınca falan interneti mi kesiyor, anlamadım. Ha bir de internet gidiyor, Ethernet kablosunu tak çıkar yapınca hemen geri geliyor. Çok değişik bir sorun, kaç gündür çok sinir oldum. Bir maç CS oynayayım diyorum, 1 maçta 4-5 kere internet kopuyor. Ethernet kablosunu değiştirdim, yine hâlâ aynı sorun devam ediyor. Başka ne etki edebilir buna, bir bilgisi olan var mı?

Altyapı türün (xDSL, FTTx) nedir?

İç tesisatında sonradan yapılan bir ek var mı? (xDSL ise)

Ethernet kablosunu girdiğin modem portunun arızalı
olabilme durumunu düşünüp diğer portları da denedin mi?

Modem marka/modeli nedir?

Altyapı türün FTTx ise ONT cihazından RX ve TX değerlerini, xDSL ise modem web arayüzünden (192.168.x.x) hat değerlerini atar mısın?

Sadece "kopuyor, gidiyor" diyerek hattındaki ya da modemindeki sorunları nasıl teşhis edelim?

Altyapı türün (xDSL, fttx) nedir?

Ethernet kablosunu girdiğin modem portunun arızalı.
Olabilme durumunu düşünüp diğer portları da denedin mi?

Altyapı türün fttx ise ONT cihazından RX ve tx değerlerini, xDSL ise modem web arayüzünden (192.168.X.x) hat değerlerini atar mısın?

Sadece "kopuyor, gidiyor" diyerek hattındaki ya da modemindeki sorunları nasıl teşhis edelim?

Modem ZTE 3600 V9 diye bir şey modemdeki başka portları da denedim mesela şu an Google'da dolanıyorum internet gitmiyor ama oyun açıyordum gidiyor çok garip ya ya da VPN açınca da gidiyor.

TurkNet 100 megabit klasik paket kullanıyoruz.
Alt yapı sorununuz yoksa modem/router kaynaklı da olabilir ISS kaynaklı da. Tabi hepsinden evvel sürücü güncelleştirmesini bir teyit ediniz. Bazen anakart sitesinde eski sürücü olduğu için sorun olabiliyor.
Altyapı türün (xDSL, FTTx) nedir?

Ethernet kablosunu girdiğin modem portunun arızalı
olabilme durumunu düşünüp diğer portları da denedin mi?

Altyapı türün FTTx ise ONT cihazından RX ve TX değerlerini, xDSL ise modem web arayüzünden (192.168.x.x) hat değerlerini atar mısın?

Belirttiği üzere altyapı durumunuzu belirtseniz daha iyi olur. Eğer FTTH kullanıyorsanız GPON arayüzünden optical power kontrol etmeniz yararlı olur. İsterseniz bir de güvenlik duvarı kontrolü yapınız, belki ağ akışına müdahale eden bir program vardır. Tabi ISS arayarak yardım almak da bir çözüm, onlar sinyal kaybını/kopmaları daha rahat görebiliyor.