owyeah

Uzman
Merhaba.

İnternetimi bilinçli olarak bozmak istiyorum. Modem arayüzünden hangi ayarı değiştirmeliyim?

Yani istediğim şey şu: Ben bir ayarı değiştireyim, modemin internet ışığı internet yokmuş gibi yanıp sönsün. Ayarı eski haline getirdiğimde ise internete ulaşım sağlayabileyim.

Böyle bir imkan var mı acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Fiber ise ve VLAN ID varsa onu silin. DSL/Fiber ise yine şifreyi yanlış yazabilirsiniz. Böylece sinyal gelse bile modem bağlanamaz. Şifre de yıldızlı olduğu için hatalı olduğu gözükmez.

Eğer bir çocuk veyahut farklı birisi gelecekse, wireless butonuna basılı tutarsanız kablosuz bağlantıyı kapatabilirsiniz. Bu şekilde çok da uğraşmamış olursunuz.

Fiber ise ve VLAN ID varsa onu silin. DSL/Fiber ise yine şifreyi yanlış yazabilirsiniz. Böylece sinyal gelse bile modem bağlanamaz. Şifre de yıldızlı olduğu için hatalı olduğu gözükmez.
Teşekkür ederim. 192.168.1.1 modem arayüzüne bağlanmak için internet bağlantısına ihtiyacım yok, değil mi? Bahsettiğiniz şifreyi eski haline getirdiğimde de sorunsuz eskisi gibi internete ulaşım sağlayabilir miyim?

Malum, Türkiye şartları, bayram vs. derken tamamen bozup teknik servisle uğraşmak istemiyorum. :D

Eğer bir çocuk veyahut farklı birisi gelecekse, wireless butonuna basılı tutarsanız kablosuz bağlantıyı kapatabilirsiniz. Bu şekilde çok da uğraşmamış olursunuz.
Amacım internet yokmuş izlenimi vermek. Modem arayüzünde bu seçeneği gördüm fakat ihtiyacım olan bu değil. :( Yine de teşekkür ederim.

Teşekkür ederim. 192.168.1.1 modem arayüzüne bağlanmak için internet bağlantısına ihtiyacım yok, değil mi? Bahsettiğiniz şifreyi eski haline getirdiğimde de sorunsuz eskisi gibi internete ulaşım sağlayabilir miyim?
Evet, internet olmadan bile wifi ağına bağlanarak arayüzde ayarlama yapabiliyorsunuz. Recep hocanın dediği gibi internet kullanıcı adıyla oynayıp bozarsanız internet WAN bağlantısı sağlanamayacak. Daha sonra girer düzenlersiniz.