Merhaba arkadaşlar. Bugün anten internetten fiber internete geçiş yapacağım. Fiberden antene geçiş yapacak olanlar için de rehber tarzı bir yazı yazmak istiyorum, bunun için şu an anten ile çalışan internetimi test etmem lazım. Speedtest yaptım ancak yeterli olduğunu düşünmüyorum, başka yapmam gereken testler var mı?
Detaylar
Kim cevapladı?ocaloguzkaan
Uzman
Hız testi yapmak istiyorsanız İnternet Servis Sağlayıcınızın sitesindeki hız testinden yapmalısınız varsa.
Merhaba arkadaşlar. Bugün anten internetten fiber internete geçiş yapacağım. Fiberden antene geçiş yapacak olanlar için de rehber tarzı bir yazı yazmak istiyorum, bunun için şu an anten ile çalışan internetimi test etmem lazım. Speedtest yaptım ancak yeterli olduğunu düşünmüyorum, başka yapmam gereken testler var mı?
https://www.nperf.com/en/ bunu önermişti ISS. Bence güzel.
Sorun internet ile alakalıymış, şuan SpeedTest de 25 Mbps veriyor
Sağolun hocam, upload hızı firmanın sitesinde daha hızlı gibi. Ancak her seferinde çok farklı sonuçlar alıyorum, normal mi?Hız testi yapmak istiyorsanız İnternet Servis Sağlayıcınızın sitesindeki hız testinden yapmalısınız varsa.
- Makaleler
- 6
Bufferbloat testi yapmanızı öneririm.
www.waveform.com
En detaylı bilgi edinebileceğimiz bu. Sonuçları buraya da atabilir misiniz yaptıktan sonra?
@Jack İşte, özellikle kablosuz internetle test yapıyorsanız bu tarz oynamalar tamamen normal. Bu Bufferbloat testini de mutlaka kablolu internetle yapın ve arkada başka hiçbir şey açık olmasın.
Bufferbloat and Internet Speed Test - Waveform
Is bufferbloat causing issues with your internet connection? Run this test to find out.
En detaylı bilgi edinebileceğimiz bu. Sonuçları buraya da atabilir misiniz yaptıktan sonra?
@Jack İşte, özellikle kablosuz internetle test yapıyorsanız bu tarz oynamalar tamamen normal. Bu Bufferbloat testini de mutlaka kablolu internetle yapın ve arkada başka hiçbir şey açık olmasın.
Tabii hocam deneyeyim, teşekkür ederim öneri için. En başından beri kablolu bağlantıyla test ediyorum ancak arkadaki programları kapatınca (Veya anten sebepli anlık düşüş bilmiyorum.) 25 Mbps'e düştü. Şimdi deniyorum siteyi.Bufferbloat testi yapmanızı öneririm.
![]()
Bufferbloat and Internet Speed Test - Waveform
Is bufferbloat causing issues with your internet connection? Run this test to find out.www.waveform.com
@Hermione Jean Granger böyle bir sonuç aldım.
- Makaleler
- 6
@Jack İşte, gecikme bir hayli fazla. Alt kısmı da atar mısınız?
@Hermione Jean Granger, buyrun hocam.
Anten olduğu için sürekli olarak verdiği değer değişiyor, bunun en stabil halini veya doğrusunu nasıl alabilirim?
Anten olduğu için sürekli olarak verdiği değer değişiyor, bunun en stabil halini veya doğrusunu nasıl alabilirim?
- Makaleler
- 6
@Jack İşte, birçok nedene bağlı olabilir. Sizin dışınızda ağı kullanan başkaları varsa etkileyebilir, ISS kaynaklı yoğun kullanımlar da etkileyebilir. Kablolu internetle, arkada hiçbir indirme veya yükleme işlemi yapılmıyorken yapmak dışında pek sizlik bir durum yok. Bir de modem uzun süredir açıksa önbelleğinin sıfırlanması için kapatıp açmayı deneyebilirsiniz. Değerlere baktığımızda bazı durumlarda ping çok yüksek. Modem/router kaynaklı olabilir.
@Jack İşte, çok da yüksek sayılmaz. Waweform'un peeringlerini de düşününce pek de şaşırtmadı. QoS açabiliriz modemde.
Nperf ile de testler yapabiliriz.
Nperf ile de testler yapabiliriz.
Median vs. bakarsak pek de yüksek değil. O kısımda 200+ görenler var.@Jack İşte, gecikme bir hayli fazla. Alt kısmı da atar mısınız?
En azından C değil. QoS/SQM ile onu A+'a çekeriz belki.Tabii hocam deneyeyim, teşekkür ederim öneri için. En başından beri kablolu bağlantıyla test ediyorum ancak arkadaki programları kapatınca (Veya anten sebepli anlık düşüş bilmiyorum.) 25 Mbps'e düştü. Şimdi deniyorum siteyi.
Eki Görüntüle 170836
@Hermione Jean Granger böyle bir sonuç aldım.