Orange Head

Uzman
Makaleler
1
1774193475659.webp

Öncelikle şunu belirteyim: Bana sakın gelip “tek kullanımlık SMS siteleri kullanıyorum” demeyin. Onlar sadece tek seferlik giriş yaptığınız sitelerde işe yarıyor. Çünkü tek seferlik SMS sitelerinde 0,99 dolara satın aldığınız o numarayı 5.000 kişiye satıyorlar, 1 hafta içinde. Ancak bu yöntemdeki numara ömür boyu size ait oluyor.

NEDEN BU YÖNTEME BAŞVURDUM: 2021'de Discord'da biriyle tartışıyordum. Hesabımda numara dışında hiçbir kişisel bilgi yoktu ama o da zaten sadece bana gözüküyordu. Karşı taraf bir Discord açığı sayesinde telefon numarama ulaşmış ve panelden o numaraya bakarak kimliğimi bulmuş. Kısa sürede ailemle ilgili bilgiler bile yazdı. O yüzden telefon numarasının anonim olması gerektiğini fark ettim.

BU YÖNTEM NE İŞE YARAR
  • Hat herhangi bir kimliğe kayıtlı değil, yani tamamen anonim.
  • PayPal açabiliyorsunuz (5 yıldır kullanıyorum ama hiç büyük işlem yapmadım).
  • Sürekli girdiğiniz site ve uygulamalarda bu numara ile kalıcı üyelikler açabiliyorsunuz.
  • Kalıcı olarak bu numara ile WhatsApp bile açabilirsiniz. İlle de WhatsApp isteyen sanal arkadaşlarımla bu numaradan sohbet ediyorum.

Çift hatlı telefonunuz varsa süper. Ben SIM kartını evdeki hiç kullanmadığım bir telefona taktım, SMS lazım oldukça açıyorum telefonu.

NOT: Belki kapanır korkusu ile yılda 1 kere 5 pound yüklüyorum 5 yıldır. Bazı arkadaşlarım hiç yükleme yapmadığı halde kapanmadığını söyledi.
NOT 2: Güncel olarak artık bu hatları satan bulamadım Türkiye'de. Ancak başka ülkenin kullan-at kontörlü hatları da işe yarar. Bulabilirseniz lütfen buraya da bırakın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir yerlere numara vermeyi normalleştirmememiz gerekli, numaramızı hastanede kullanıyoruz alışveriş yaparken sosyal medya hesaplarımızda. Şirketler tarafından hakkımızda detaylı profiller oluşturuluyor, Sadece veri sızıntısı için değil şirketlerden de gizlilik hakkımızı da korumalıyız.

Bir yerlere numara vermeyi normalleştirmememiz gerekli, numaramızı hastanede kullanıyoruz alışveriş yaparken sosyal medya hesaplarımızda. Şirketler tarafından hakkımızda detaylı profiller oluşturuluyor, sadece veri sızıntısı için değil şirketlerden de gizlilik hakkımızı da korumalıyız.

Onların hakkımı koruyamadığını fark edince bu önlemi aldım. 5 yıldır için çok rahat. Ama illaki başka açıklarla bir şekilde anonimliğim bozuluyor. Zaten tamamen anonim olmadığımın farkındayım. Ancak olabildiğince önlem alıyorum.

İşe yarar denerim bi ara.

Bu arada bende private olan bi kendi kaynağımızdan +90 çekiyorum bir sürü hat ve uzun uzun yıllardır kullanıyoruz arkadaşlarla bi sorun olmuyor.
edit: o tarz numaraları gidip savcılığa verseniz de bir şey olmuyor arkadaşlar (gerçi biz herhangi bir illegallik için kullanmıyoruz +90'ları veya +7 rus numaralarını) ama bu konuda araştırma yapanlar için bilgilendirme yapayım.
sadece whatsapp ama normal arama olmuyor

Güzel bir rehber fakat sizinle uğraşacak kadar zeki insanlar yok Türkiye'de; acı ama gerçek.
Öyle panele gireyim vergi borcu takayım vb. gibi eylemleri gerçekleştirebilecek üçüncü şahıs bir tane bile yok.
Olsa bile sizinle uğraşmaz.
Siber güvenlik uzmanları -bizzat görüştüğüm- bile iplemiyor yani.
Sanaldaki -internet alemindeki- herkes kendince hacker.
Ben numarası açık, anonim olmayan biriyim; numaramı verince de bir şey yapamıyorlar.

İnsanlar, anonimliği bir güç göstergesi olarak görüyorlar.

Güzel bir rehber fakat sizinle uğraşacak kadar zeki insanlar yok Türkiye'de; acı ama gerçek.
Öyle panele gireyim vergi borcu takayım vb. gibi eylemleri gerçekleştirebilecek üçüncü şahıs bir tane bile yok.
Olsa bile sizinle uğraşmaz.
Siber güvenlik uzmanları -bizzat görüştüğüm- bile iplemiyor yani.
Sanaldaki -internet alemindeki- herkes kendince hacker.
Ben numarası açık, anonim olmayan biriyim; numaramı verince de bir şey yapamıyorlar.

İnsanlar, anonimliği bir güç göstergesi olarak görüyorlar.

Maalesef bu yorumun tamamı gerçeklikten kopuk olmuş. Bizzat Recep Baltaş bu ergenler yüzünden nelere maruz kaldı gördük. Bankalar bile güvenlik açıkları kaynıyor.

Ki kaç yıllık sanal hayatımda ne kadar fazla ergenin bu tarz paneller sayesinde birbirini bulup kurbanın anne babasına cinsel içerikli fotoğraflar attığını gördüm. SMS bomb attığını gördüm. Kızların ailesine mesaj atmakla tehdit edip şantaj yapanlar...

Maalesef bu yorumun tamamı gerçeklikten kopuk olmuş. Bizzat Recep Baltaş bu ergenler yüzünden nelere maruz kaldı gördük. Bankalar bile güvenlik açıkları kaynıyor.

Ki kaç yıllık sanal hayatımda ne kadar fazla ergenin bu tarz paneller sayesinde birbirini bulup kurbanın anne babasına cinsel içerikli fotoğraflar attığını gördüm. SMS bomb attığını gördüm. Kızların ailesine mesaj atmakla tehdit edip şantaj yapanlar...

Recep Baltaş ile ilgili yorumunun kaynağını gösterebilir misin?

Recep Baltaş ile ilgili yorumunun kaynağını gösterebilir misin?

Recep Baltaş malum bir bankadaki kartları sürekli panelden çekilen bilgiler sayesinde başkası tarafından iptal edilip durdu aylarca. Banka savunma olarak "sizin bilgilerinizi her seferinde doğru veriyor" dedi. Aylar sonra banka sadece Recep Baltaş'ın bileceği şifre belirledi.