Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

rosedersen

Üyecik
Bugün bir konuda gördüm burada ve araştırdığım üzere bazı forumlarda dolandırıcı olduğu iddia edilen kişiler şu an bu forumda elini kolunu sallaya sallaya dolaşıyor, bu kişiler başkasını dolandirsa buradan ne olacak?

Ki bunlar sadece en yeni konular, dahası da var, internette dolandırıcılık çoğaldı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bugün bir konuda gördüm burada ve araştırdığım üzere bazı forumlarda dolandırıcı olduğu iddia edilen kişiler şu an bu forumda elini kolunu sallaya sallaya dolaşıyor, bu kişiler başkasını dolandirsa buradan ne olacak?

Genelde bunlar Türkiye'de olmuyor zaten botaş çetesi vardı onlar Ukrayna da oluyor. Ama bunlar farklı ülkelerde de olabilir Türk olduğunu zannetmiyorum zaten translate gibi konuşuyor terbiyesizler.

Yabancı numaralar internette çok uygun fiyatlara satılıyor Türk olabilir ama yabancıların artık ChatGPT veya başka AI kullanarak da yazdıklarını gördüm. Engelleyin geçin.

Ne gibi dolandırmaya çalışıyor bu kişiler?

1708282374774.webp

Bunun gibi.

• Beğenmedim
İfadeler: 144
İlk attığınız konudaki olay tatlıya bağlandı zaten, arkadaş faiziyle birlikte gönderdi parasını. Diğerini bilmiyorum ama, o olay kötüymüş. RAT falan garip.

Ne gibi dolandırmaya çalışıyor bu kişiler?

Birisi bakiyesini nakiye çevirmeye çalışan insani dolandırır, birisi sahte dosya atarak dolandirir, birisi sahte link ile dolandirir. Ki bunlar WhatsApp gibi ortamlarda da mevcut.

İlk attığınız konudaki olay tatlıya bağlandı zaten, arkadaş faiziyle birlikte gönderdi parasını. Diğerini bilmiyorum ama, o olay kötüymüş. RAT falan garip.
Arkadaşına ödettirmiş ki zaten ödemesi, masum bir insanı dolandırdığı gerçeğini değiştirmez.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.