3035

Yetkin
Haziranın sonuna doğru ekran kartı alacağım. İşte Sinerji, incehesap vb sitelerden. Ancak geçen yaz olduğu gibi bozuk bir ürün geldiğinde aylarımın gitmesini istemiyorum. Bozuk ürün geldiğinde direk iade edebilir miyim? Yoksa yine garantiye mi göndermem lazım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartını sipariş ettin > kart dağıtıma çıktı > kargoda hasar görmemiş > bozulmadı > sıkıntı yok
kart dağıtıma çıktı > kargo hasarlı > paketi kabul etmeden (kodu söylemeden) orda veya şubede tutanak tuttur. nüshası elinde olsun.

kart bozuldu > kendilerine bozuldu yazıp iadeye gönder > onlar da servise gönderecek ki servis rapor sunsun kartı sen mi bozmuşsun yoksa kendisi mi bozulmuş diye. > servis kendisinin bozulduğuna kanaat getirsin. > ilk 6 ay içerisinde arıza gerçekleşmişse iade veya birebir değişim hakkın var. onarım da isteyebilirsin

kart bozuldu > firmaya gönderdin > firma servise gönderdi > servis sen bozmuşsun dedi > ???
kart bozuldu > firmaya yolladın > firma servise yolladı > kendisi bozulmuş > ilk 6 ay olsun olmasın 2 sene boyunca onarım hakkın var

Fatura kurumsal ise değişim/iade hakkı ilk 1 ay için geçerli.

Ekran kartını sipariş ettin > kart dağıtıma çıktı > kargoda hasar görmemiş > bozulmadı > sıkıntı yok
kart dağıtıma çıktı > kargo hasarlı > paketi kabul etmeden (kodu söylemeden) orda veya şubede tutanak tuttur. nüshası elinde olsun.

kart bozuldu > kendilerine bozuldu yazıp iadeye gönder > onlar da servise gönderecek ki servis rapor sunsun kartı sen mi bozmuşsun yoksa kendisi mi bozulmuş diye. > servis kendisinin bozulduğuna kanaat getirsin. > ilk 6 ay içerisinde arıza gerçekleşmişse iade veya birebir değişim hakkın var. onarım da isteyebilirsin

kart bozuldu > firmaya gönderdin > firma servise gönderdi > servis sen bozmuşsun dedi > ???
kart bozuldu > firmaya yolladın > firma servise yolladı > kendisi bozulmuş > ilk 6 ay olsun olmasın 2 sene boyunca onarım hakkın var

Fatura kurumsal ise değişim/iade hakkı ilk 1 ay için geçerli.
Ya hocam mesela diyelim kartı aldım stuttering, siyah ekran, coil white vs. Sorun çıkarıyor. Direk iade edebilir miyim?
14 gün içinde iade var diye biliyorum emin olmak için sordum.

Ya hocam mesela diyelim kartı aldım stuttering, siyah ekran, coil white vs. Sorun çıkarıyor. Direk iade edebilir miyim?
14 gün içinde iade var diye biliyorum emin olmak için sordum.
Hocam paketi açtınız ekran kartının rengini beğenmediniz mesela. İade hakkınız var.

Bir kullanıcı paketini açtığı mouse’u iade etmek istiyor, firma kabul etmeyince olay THH’e taşınıyor ve THH tüketicinin haklı olduğuna kanaat getiriyor. Bu süreç için uğraş dur tabi.

Sorun çıksın cıkmasın. firma, sen iade ettiğin zaman genellikle servise yönlendirir ki servis baksın bir şey var mı diye. Eğer ilk 6 ay içinde bir sorun olmuşsa git benim seçimlik hakkım var iade/değişim isterim de.

Ben seçimlik hakkı servis vs uğraşmak istemiyorum sorun olduğu halde direkt 14 günlük cayma hakkını bahane ederek iade etmek istiyorum dersen artık iş firmanın servise yollayıp yollamamasına ve servisin vereceği karara bağlı.

Her türlü tüketici lehine diyebilirim.