Detaylar
Kim cevapladı?Sahibindende vergi mükellefi olayı var. Onu işaretlemeniz gerekiyor.Merhaba, Letgo, Sahibinden, Dolap gibi uygulamalarda sıfır kıyafet satacağım satış yaparsam süreklilik haline getiririm ancak devlet vergi alır mı?
Yamaner
Çalışkan
Vergi verecekmiyim yani veya ne kadar vereceğim?Sahibindende vergi mükellefi olayı var. Onu işaretlemeniz gerekiyor.
Vergi mükellefi değilseniz hayır vergi mükellefi iseniz evet işaretliyorsunuz ve satışınıza göre vergi kesiyor. Sabit bir ücreti yok.
Yamaner
Çalışkan
Vergi vereceğim zaman yaptığım satıştan kendisi otomatik mi kesiyor?Vergi mükellefi değilseniz hayır vergi mükellefi iseniz evet işaretliyorsunuz ve satışınıza göre vergi kesiyor. Sabit bir ücreti yok.
Vergi vereceğim zaman yaptığım satıştan kendisi otomatik mi kesiyor?
Satış geldiği zaman size kargo şirketi, IBAN bilgisi ve vergi konusunu soruyor ilk ikisini zaten anlamışsınızdır. Sonuncu da yukarıda yazdığımın aynısı. Mükellef olup olmamanıza bağlı otomatik gibi bir şey yok. Ayrıntılı bilgiyi sahibinden müşteri hizmetlerine sorabilirsiniz.
Yamaner
Çalışkan
Letgo almadığına eminmisiniz?Letgo almıyor sahibinden alıyor çok bilmiyorum dolap yüksek komisyon alıyor 500TL'ye 400TL geliyor sana yüksek miktar satış yaparsan 700TL alıyor.
Bilmiyorum onu da bayağıdır satış yapmadım ama sahibinden gibi güvenli alım gibi bir şeyi varsa alıyordur.
Gelir vergisi mükellefi olursunuz normalde ama e-ticaret için şahıs şirketi kurarak muafiyet sağlayabilirsiniz. Bunun yanı sıra %1 stopaj geldi yeni. (Bu banka hesabından kesilen %4 harici) Yani sürekli satış yapacaksanız muafiyet kapsamına bile girseniz vergi dairesinde kaydınız olmalı ileride sorun yaşamamak için.