Benim fikrim görsellik, animasyon ve özelleştirme açısından gayet iyi olmuş. Hoşuma gitti. Üzücü olan kısım ise yapay zeka kısmında. Şahsen Apple'a güvenerek sırf Intelligence desteği olsun diye 16 serisi bir model tercih ettim. Türkçe dil desteğinin de geleceğini gördüğümde bu kararı almıştım. iOS 26 çıktı, Intelligence hala Türkçe için kullanıma kısıtlı olarak bile açık değil. Dil desteğini geçtim, neredeyse piyasadaki herkes iyi kötü bir şey yapmışken Apple hala yapay zeka konusunda sessizliğini korumaya devam ediyor. iPhone 17 tanıtımında yapay zekadan hiç bahsedilmedi bile. Sizler ne düşünüyorsunuz? Apple geriden gelip sağlam ayak mı basacak, yoksa artık iş işten geçti mi?
Detaylar
Kim cevapladı?SE 2020 iPhone'm için facia gibi. Gözle görülür bir performans kaybı var. Görsellik şahane olmuş zaten o yüzden geri dönmem iOS 18'e. Ama kesinlikle performans konusunda daha iyi bir iş beklerdim. Hiç ısınmayan telefon ısındı.
Boşlukta Düşünen Adam
Yetkin
İntelligence olayı rezalet. 100.000 TL veriyorum, çağın en önemli buluşunu kullanamıyorum. Samsung 25K'lık telefonuna bile koyuyor.
barishizm
Yetkin
IOS 26 her bakımdan sınıfta kaldı diyebilirim. Performans ve smoothness özelliğini yitirmiş hissini sıkça yaşadım. Bunun haricinde dediğiniz gibi Yapay zeka konusunda bir facia. (En azından datalarımızı gerçekten toplamadıklarını anlamış olduk.)
Tahminimce önümüzdeki 3 ay içerisinde performans sorununu çözeceklerdir. Ancak yapay zeka konusunda biraz geç kalındı ve hiçbir aksiyon da alınmıyor. Sanıyorum ki gelecekte 3. parti bir şirket (Claude muhtemel) ile iş birliği yapılacaktır.
Şahsi görüşüm Apple bu sene yazılımdan çok donanımsal R&D çalışması yapmış gibi görünüyor. Donanımsal olarak gerçekten A19 Pro gibi müthiş bir iş var ancak yazılım konusunda maalesef aynı şeyleri söyleyemeyeceğim. Umarım en kısa zamanda toparlanır..
Tahminimce önümüzdeki 3 ay içerisinde performans sorununu çözeceklerdir. Ancak yapay zeka konusunda biraz geç kalındı ve hiçbir aksiyon da alınmıyor. Sanıyorum ki gelecekte 3. parti bir şirket (Claude muhtemel) ile iş birliği yapılacaktır.
Şahsi görüşüm Apple bu sene yazılımdan çok donanımsal R&D çalışması yapmış gibi görünüyor. Donanımsal olarak gerçekten A19 Pro gibi müthiş bir iş var ancak yazılım konusunda maalesef aynı şeyleri söyleyemeyeceğim. Umarım en kısa zamanda toparlanır..
- Makaleler
- 1
Samsung kendi mi üretti? Hazır kurulu bir sistemi cihazına entegre etti ama Apple, ChatGPT ile ortada hiçbir şey yokken bir şeyler denedi. Çok beceremese de deniyor. Yani son 5 senede hiç bilmediğimiz teknoloji, cihaz seçmeme etki etmiyor şahsen.İntelligence olayı rezalet. 100.000 TL veriyorum, çağın en önemli buluşunu kullanamıyorum. Samsung 25K'lık telefonuna bile koyuyor.
Albus Dumbledore
Yetkin
Genel tasarım filan güzel denenebilir hafif hoş hava katmış. Kamera dizaynı güzel olmuş. Yeni zil sesleri hoş ve farklı bir tını katmış “Yansıma (Hayalperest)” favorim oldu. Mail gönderme kısmındaki geliştirmeler daha iyi olmuş. Fotoğraflar uygulamasında koleksiyonları ayarlayamadım çok kötü ve karışık duruyor, keşke kapama ekleyebilseydiler.
Apple Müzik’te söz kısmında çeviri gelecek dendi sadece Çince(sanırım) var ve onu da bir türlü değiştirebileceğim seçenek bulamadım.
Bilinmeyen mesajlar ve kişilerin araması konusunda vaat ettiklerini yapıp yapmadığını görmek için süre gerekiyor ancak betada iken mesajlarda kişilerde kayıtlı olmayan kim varsa hepsini bilinmeyen kısmına atıyordu umarım düzeltmişlerdir.
Intelligence gelmediği için eksi puan alıyor ve fotoğraflardaki düzeltme kısmında gelişme olmamış hala çok berbat şekilde temizleme yapıyor.
Genel itibarıyla çok beğendiğim bir güncelleme olmadı, keşke bugünle beraber yapay zeka özelliklerini Türkçe bir şekilde kullanabilseydik ancak geriden geliyor maalesef yapacak bir şey yok.
Apple Müzik’te söz kısmında çeviri gelecek dendi sadece Çince(sanırım) var ve onu da bir türlü değiştirebileceğim seçenek bulamadım.
Bilinmeyen mesajlar ve kişilerin araması konusunda vaat ettiklerini yapıp yapmadığını görmek için süre gerekiyor ancak betada iken mesajlarda kişilerde kayıtlı olmayan kim varsa hepsini bilinmeyen kısmına atıyordu umarım düzeltmişlerdir.
Intelligence gelmediği için eksi puan alıyor ve fotoğraflardaki düzeltme kısmında gelişme olmamış hala çok berbat şekilde temizleme yapıyor.
Genel itibarıyla çok beğendiğim bir güncelleme olmadı, keşke bugünle beraber yapay zeka özelliklerini Türkçe bir şekilde kullanabilseydik ancak geriden geliyor maalesef yapacak bir şey yok.
Eee? Bana ne ki hazır aldı ya da denedi, son kullanıcıyı ilgilendiriyor mu? Apple yapamadı. İsterse baştan kendi yazmış olsunlar.Samsung kendi mi üretti? Hazır kurulu bir sistemi cihazına entegre etti ama Apple, ChatGPT ile ortada hiçbir şey yokken bir şeyler denedi. Çok beceremese de deniyor. Yani son 5 senede hiç bilmediğimiz teknoloji, cihaz seçmeme etki etmiyor şahsen.
Samsung kendi mi üretti? Hazır kurulu bir sistemi cihazına entegre etti.
Apple bunu bile beceremedi sen düşün. Bu Apple fanboyları savunmak için ne kadar saçmalayacak merak ediyorum.
Ywgizefe
Becerikli
Genel tasarım filan güzel denenebilir hafif hoş hava katmış. Kamera dizaynı güzel olmuş. Yeni zil sesleri hoş ve farklı bir tını katmış “yansıma (hayalperest)” favorim oldu. Mail gönderme kısmındaki geliştirmeler daha iyi olmuş. Fotoğraflar uygulamasında koleksiyonları ayarlayamadım çok kötü ve karışık duruyor, keşke kapama ekleyebilseydiler.
Apple müzik'te söz kısmında çeviri gelecek dendi sadece Çince(sanırım) var ve onu da bir türlü değiştirebileceğim seçenek bulamadım.
Hocam merhaba iPhone 12 kullanıyoum iOS26.3'ü güncellemeli miyim?
ExellionTR
Başarılı
14 Pro Max ile iOS 17.7.1'den devam. Alalı neredeyse 3 yıl oldu, batarya %84, değiştirme ihtiyacı duymadım daha, tüm günümü çıkarıyor. En ufak kasma donma yok. Güncelleyip telefonu öldürmeye niyetim yok.
Güncellemeni önermem. Gittiği yere kadar kullan gitsin. Her gelen güncellemeye atlamanın bir anlamı yok telefonun bariz yavaşladığı, eskidiği belli oluyor. 14 Pm'den önce neredeyse 6 yıl iPhone 8 kullandım, muhtelemen son 3-4 yılı hiç güncellemedim, telefonda ne bir kasma, ne bir donma, ne bataryanın erimesi vs. hiçbir sorun yaşamadım, 6 senelik telefon sanki yeni alınmış / yeni çıkmış gibi yağ gibi akıyordu. Çevremde ise benzer cihazları kullanıp son güncellemeleri alan kim varsa bir bir patlıyordu ( ne kasmaları bitti ne yavaşlaması, kamerada bariz belli kalite düşüklüğü gözlemlemiştik vs. )
Hocam merhaba iPhone 12 kullanıyoum iOS26.3'ü güncellemeli miyim?
Güncellemeni önermem. Gittiği yere kadar kullan gitsin. Her gelen güncellemeye atlamanın bir anlamı yok telefonun bariz yavaşladığı, eskidiği belli oluyor. 14 Pm'den önce neredeyse 6 yıl iPhone 8 kullandım, muhtelemen son 3-4 yılı hiç güncellemedim, telefonda ne bir kasma, ne bir donma, ne bataryanın erimesi vs. hiçbir sorun yaşamadım, 6 senelik telefon sanki yeni alınmış / yeni çıkmış gibi yağ gibi akıyordu. Çevremde ise benzer cihazları kullanıp son güncellemeleri alan kim varsa bir bir patlıyordu ( ne kasmaları bitti ne yavaşlaması, kamerada bariz belli kalite düşüklüğü gözlemlemiştik vs. )
Son düzenleme: