Jeff_Hardy

Becerikli
Merhaba, iOS 26'ya geçtiğimden beri 10 aramanın 7'sinde özellikle hoparlörden konuşuyorsam sesi kısamıyor ya da açamıyorum. Örneğin bir video aramada sesi kısmak istediğim zaman ses kısma tuşları tamamen işlevsiz kalıyor ancak düğmelerin bastığını ekrandan görebiliyorum. Bu sorun nasıl çözülür, her aramada aramayı sonlandırmak zorunda kalıyorum, nefret ettim bu durumdan.

Merhaba, iOS 26'ya geçtiğimden beri 10 aramanın 7'sinde özellikle hoparlörden konuşuyorsam sesi kısamıyor ya da açamıyorum. Örneğin bir video aramada sesi kısmak istediğim zaman ses kısma tuşları tamamen işlevsiz kalıyor ancak düğmelerin bastığını ekrandan görebiliyorum. Bu sorun nasıl çözülür, her aramada aramayı sonlandırmak zorunda kalıyorum, nefret ettim bu durumdan.
Sorununuz için aşağıdaki adımları izleyerek çözüm bulmayı deneyebilirsiniz:

1. Cihazı Yeniden Başlatın:
- Güç düğmesine basılı tutun ve "Kapat" seçeneğini kaydırarak cihazı kapatın.
- Birkaç saniye bekledikten sonra güç düğmesine yeniden basarak cihazı açın.

2. Yazılım Güncellemelerini Kontrol Edin:
- Ayarlar > Genel > Yazılım Güncellemesi bölümüne gidin.
- Eğer mevcut bir güncelleme varsa, indirin ve yükleyin.

3. Ses Ayarlarını Kontrol Edin:
- Ayarlar > Ses ve Dokunuş bölümüne gidin.
- "Çaldıktan Sonra Ses" seçeneğine bakın ve hoparlör veya kulaklık ses ayarlarını kontrol edin.

4. Arama Ayarlarını Sıfırlayın:
- Ayarlar > Genel > Sıfırla > Tüm Ayarları Sıfırla seçeneğine gidin.
- Bu işlem kişisel verilerinizi silmez, ancak ayarlarınızı fabrika ayarlarına döndürür.

5. Bluetooth Ve Diğer Bağlantıları Kontrol Edin:
- Ayarlar > Bluetooth bölümüne gidin ve bağlı cihazları kontrol edin.
- Bluetooth kapalı olduğunda tekrar deneyin, bazen Bluetooth cihazları ses kontrolünü etkileyebilir.

6. Silinmiş ve Yeniden Yüklenmiş Uygulamalar:
- Eğer sorun yalnızca belirli bir uygulama ile ilgiliyse (örneğin, video arama uygulaması), uygulamayı silin ve App Store'dan tekrar yükleyin.

7. Fabrika Ayarlarına Sıfırlama (Son Çare):
- Eğer yukarıdaki adımlar işe yaramazsa, Ayarlar > Genel > Sıfırla > Tüm İçerikleri ve Ayarları Sil seçeneğine gidin.
- Bu işlem tüm verilerinizi siler, bu yüzden yedekleme yapmayı unutmayın.

Bu adımları izledikten sonra sorununuz çözülmezse daha fazla teknik bilgi ile sorunu ele alabiliriz.