Merhaba değerli Techolay üyeleri, size iOS 26’dan iOS 27’ye geçinceki deneyimlerimi anlatacağım. umarım makalem beğenilir ve kafanızda soru işareti kalmaz.

Cihazım iPhone 11, %80 pil sağlığı var.
iOS 27’ye ilk geçtiğimde doğal olarak ısınma ve hızlı pil tüketimi vardı. 2. günde tabiki de geçti. Gördüğüm hatalar şu ana kadar ekran fotoğrafı düzenleyicisinde resim kırpamıyor, düzenleyemiyordum. Etkisiz haldeydi. Gördüğüm iyileştirmeler ise kasma önemli ölçüde azalmış, iOS 18 kadar değil ama iOS 26’dan geçince “Ben ne kullanıyormuşum?” dedirtti. Özelliklede düşük güç modunda. Düşük güç modunda 26 sürümünde kullanamaz haldeyken, 27’de yağ gibi akar hale geldi.

Şarjda dahi kasan telefon yağ gibi akıyor yani inanılır gibi değil. Beta 1 olmasına rağmen beklediğimden iyi. iPhone 11’e bile yeni sürüm vermeleri daha da iyidi ki zaten vermek zorundalardı öyle bi rezalet sürümde bırakamazlar. Bu arada pilimde daha yavaş gidiyor özellikle düşük güç modu kullanıncada çok daha kullanım süresi alabiliyorum.

Deneyimlerim bu kadardı eğer makalemi ve deneyimimi beğenmişsinizdir. tüm Techolay üyelerine iyi günler dilerim.

Bazıları iPhone 11 ile çok sorun yaşamış, bazıları yaşamamış. Ben de cihazıma indirirken (iP13 Pro) biraz korkarak yaklaştım ama ben de performans artışı yaşadım. Bir de, kuzenimde iPhone 11'in 64GB versiyonu var iOS 26'dan hiç memnun değil ve güncellemeyi düşünüyor. Sizce güncellemeli mi yoksa stabil sürümünü mü beklemeli?

Bazıları iPhone 11 ile çok sorun yaşamış, bazıları yaşamamış. Ben de cihazıma indirirken (iP13 Pro) biraz korkarak yaklaştım ama ben de performans artışı yaşadım. Bir de, kuzenimde iPhone 11'in 64GB versiyonu var iOS 26'dan hiç memnun değil ve güncellemeyi düşünüyor. Sizce güncellemeli mi yoksa stabil sürümünü mü beklemeli?
Çok ekstrem bir hata yok, güncellemeli bence. Ama 64 GB’den dolayı bazısının verileri siliniyormuş, ona karşıda yedek almalı.

Ben hep feedback atıyorum onlara ata ata %50 kısmı yaptılar özellikle pil tassaruf da IP11 felaket durumda arada sende geri bildirim gönder düzeltsinler.
iOS 27’de hiç düşük güç modunda sorun vs. yaşamadım. sadece onla beraber ekran kaydı aldığımda aşırı kasıyor.

Yedek almak için hangi programı önerirsiniz?
Başta iCloud servisiyle yapılabilir, 5 GB Çok kısıtlı ama 1 aylığına 50 GB felan alabilir. Fotoğraflar için Google Fotoğraflar kullanıyorum.

14 Pro Max'te hala iOS 17 kullanıyorum, 27 yavaşlatmayacak / performansı olumsuz etkilemeyecek gibi duruyor. Muhtemelen çıktıktan birkaç ay sonra geçiş yaparım artık.