Destek Ekibi
Resmî Hesap
- Makaleler
- 1
iOS 27 sonrasında bazı iPhone'larda ekranın aniden dokunmaya veya kaydırma hareketlerine yanıt vermemesi sorunu yaşanabiliyor. Sorun özellikle Bildirim Merkezi aşağı çekilirken hemen ardından Denetim Merkezi açılmaya çalışıldığında tetiklenebiliyor. Bu durumda iPhone tamamen kapanmasa da arayüz kilitlenebiliyor; kaydırma hareketleri çalışmayabiliyor ve normal kapatma ekranına erişmek mümkün olmayabiliyor.
Geçici çözüm: iPhone'u zorla yeniden başlatın
Bu işlem sorunun kaynağını kalıcı olarak ortadan kaldırmıyor. iOS 27'deki arayüz hatası tekrar tetiklenebilir. Apple tarafından kalıcı bir düzeltme yayımlanana kadar Bildirim Merkezi ile Denetim Merkezi'ni art arda çok hızlı açmamaya çalışabilirsiniz.
Not: Sorun yazılımsal arayüz kilitlenmesine benzediği için doğrudan ekran veya dokunmatik panel arızası olduğu düşünülmemeli.
Geçici çözüm: iPhone'u zorla yeniden başlatın
- Ses açma tuşuna basıp hemen bırakın.
- Ses kısma tuşuna basıp hemen bırakın.
- Yan düğmeyi Apple logosu görünene kadar basılı tutun.
Bu işlem sorunun kaynağını kalıcı olarak ortadan kaldırmıyor. iOS 27'deki arayüz hatası tekrar tetiklenebilir. Apple tarafından kalıcı bir düzeltme yayımlanana kadar Bildirim Merkezi ile Denetim Merkezi'ni art arda çok hızlı açmamaya çalışabilirsiniz.
Not: Sorun yazılımsal arayüz kilitlenmesine benzediği için doğrudan ekran veya dokunmatik panel arızası olduğu düşünülmemeli.