Yazgısız

Çalışkan
Şahsi olarak hiç IOS deneyimlememiş biriyim. Bunun için fantazi amaçlı sahibinden 2. el iPhone SE 3. nesil almak mantıklı mıdır? Uygun ve güvenilir ikinci el ilanları önerirsiniz sevinirim. 2-3 yıl ana güncelleme daha alması bekleniyor iOS 26'dan sonra, sadece iOS deneyimlemek için en uygun telefon bence.

Şahsi olarak hiç IOS deneyimlememiş biriyim. Bunun için fantazi amaçlı sahibinden 2. el iPhone SE 3. nesil almak mantıklı mıdır? Uygun ve güvenilir ikinci el ilanları önerirsiniz sevinirim. 2-3 yıl ana güncelleme daha alması bekleniyor iOS 26'dan sonra, sadece iOS deneyimlemek için en uygun telefon bence.
Ben SE 2020 kulanıyorum. Mümkünse yenilenmiş alın. En azından temel konularda başınız ağrımaz. Eğer 2. el alacaksanız satan kişinin önünde mutlaka telefonu bir kez sıfırlayın. iCloud isteme olasılığı var. iCloud'u silmesini istersiniz satan kişiden. Silemezse zaten oradan kaçın.

Şahsi olarak hiç iOS deneyimlememiş biriyim. Bunun için fantezi amaçlı sahibinden 2. el iPhone SE 3. nesil almak mantıklı mıdır? Uygun ve güvenilir ikinci el ilanları önerirsiniz sevinirim. 2-3 yıl ana güncelleme daha alması bekleniyor iOS 26'dan sonra, sadece iOS deneyimlemek için en uygun telefon bence.

Ben olsam XS vs bakardım. SE 2022 bataryası çok kötü ve çok ufak. Hem XS e Jailbreak vs de kurardım :hehehe:
Ama senin için sorun değilse SE 2022 olabilir.

Ben SE 2020 kullanıyorum. Mümkünse yenilenmiş alın. En azından temel konularda başınız ağrımaz. Eğer 2. el alacaksanız satan kişinin önünde mutlaka telefonu bir kez sıfırlayın. iCloud isteme olasılığı var. ICloud'u silmesini istersiniz satan kişiden. Silemezse zaten oradan kaçın.

Yenilenmiş daha da kötü. Adam kağıda yazılım kontrolü yapıldı diyor ama ekranı bataryası vs değiştirilmiş ve yan sanayi :D 2.elden temiz bulursa çok daha iyi olur.

Ben olsam XS vs bakardım. SE 2022 bataryası çok kötü ve çok ufak. Hem XS e Jailbreak vs de kurardım :hehehe:
Ama senin için sorun değilse SE 2022 olabilir.
Güncelleme konusunda fişi çekilmiş telefon önermeyelim hocam. SE 2022 katlar XS'i. Batarya sandığınızdan daha iyi durumda.

Yenilenmiş daha da kötü. Adam kağıda yazılım kontrolü yapıldı diyor ama ekranı bataryası vs değiştirilmiş ve yan sanayi :D 2.elden temiz bulursa çok daha iyi olur.
Mümkün mertebe değişsin. Bitik batarya her daim daha kötüdür. Yazılımı zaten kontrol ediliyor. 2. elden temiz bulmak daha zordur.

Güncelleme konusunda fişi çekilmiş telefon önermeyelim hocam. SE 2022 katlar XS'i. Batarya sandığınızdan daha iyi durumda.

Deneyim için oldukça yeterli XS. SE 2022 işlemci hariç katlayamaz XS i. Bataryasıda iOS 26 ile 2 saati çıkarmıyordur :D hatta TikTok'ta gördüm adam iOS 26 güncellemesini yapıyor 60 saniyede %70 olan batarya %67'e düşüyor :D

Mümkün mertebe değişsin. Bitik batarya her daim daha kötüdür. Yazılımı zaten kontrol ediliyor. 2. elden temiz bulmak daha zordur.

Tamam değişsin ama kağıda yazsın değil mi?

Deneyim için oldukça yeterli XS. SE 2022 işlemci hariç katlayamaz XS i. Bataryasıda iOS 26 ile 2 saati çıkarmıyordur :D hatta TikTok'ta gördüm adam iOS 26 güncellemesini yapıyor 60 saniyede %70 olan batarya %67'e düşüyor :D
Ben 2020 model SE ile 7 saat kullanıyorum o nasıl olacak hocam?

Ben 2020 model SE ile 7 saat kullanıyorum o nasıl olacak hocam?

SE 2020 (1821 mAh) ile 7 saat?
Tebrik ederim. Sana S22 versek 13 saat kullanırsın herhalde :D

Çevremde çok SE kullanan vardı adaptörle geziyorlardı. Hatta pil sağlığı iyi olsa bile geziyorlardı. Sen nasıl 7 saat kullanıyorsun?

Tamam değişsin ama kağıda yazsın değil mi?
Benimkine yazmışlardı baya hocam. Batarya değişti, Arka cam değişti diye.
SE 2020 (1821 mAh) ile 7 saat?
Tebrik ederim. Sana S22 versek 13 saat kullanırsın herhalde :D

Çevremde çok SE kullanan vardı adaptörle geziyorlardı. Hatta pil sağlığı iyi olsa bile geziyorlardı. Sen nasıl 7 saat kullanıyorsun?
Sana şöyle söyleyeyim, Sabah 8:30 da %100 ile işe gidiyorum. Akşam 11'e kadar kullanıyorum. 7 saat ful kullanımımda geçerli. Bu arada iPhone bataryalarını şu külüstür Samsunglarla kıyaslamayın. S9+ ile 3 saat dayanıyordu bataryam.

Hocam ana telefon olarak şuan Galaxy S24FE kullanıyorum zaten çoğu konuda çok sweetpoint bir telefon, dediğim gibi fantezi telefonu olarak kullanacağım. Bana yüksek batarya veya büyük ekran gerek değil. Sahibinden almak istiyordum daha ucuz diye ama Icloud gerçekten en büyük sorun. Yenilenmiş telefonlarda taksit imkanı güzel de fiyatları kazık gibi. Galiba telefoncuları gezmem gerekecek. Üstelik yaşadığım şehir küçük bir şehir. Bulabilir miyim bilmiyorum.

Sana şöyle söyleyeyim, sabah 8:30 da %100 ile işe gidiyorum. Akşam 11'e kadar kullanıyorum. 7 saat ful kullanımımda geçerli. Bu arada iPhone bataryalarını şu külüstür samsunglarla kıyaslamayın. S9+ ile 3 saat dayanıyordu bataryam.

Tamamdır 👍 SE 2020 külüstür değil S22 külüstür. Anladım.

Hocam ana telefon olarak şu an Galaxy S24 FE kullanıyorum zaten çoğu konuda çok sweetpoint bir telefon, dediğim gibi fantezi telefonu olarak kullanacağım. Bana yüksek batarya veya büyük ekran gerek değil. Sahibinden almak istiyordum daha ucuz diye ama iCloud gerçekten en büyük sorun. Yenilenmiş telefonlarda taksit imkanı güzel de fiyatları kazık gibi. Galiba telefoncuları gezmem gerekecek. Üstelik yaşadığım şehir küçük bir şehir. Bulabilir miyim bilmiyorum.

Yenilenmişe pek sıcak bakamıyorum ama iadesinde sorun oluşmazsa dene. Telefoncu varsa sor.