Dagster3532

Becerikli
Telefonu Apple sitesinden aldım, kurdum, kullanmaya başladım. Genel olarak memnunum ancak birkaç tane yaşadığım sorun var. Klavyeyi büyütmek için herhangi bir ayar yok mu? Klavye ya çok büyük veya çok küçük oluyor. Klavye için pano yok mu? SwiftKey ve Gboard denedim ancak her seferinde benden pano tuşuna basınca izin ver tarzı sinir bozucu bir şey soruyor ve izin versem de sadece en son kopyaladığım geliyor. Yani Android gibi birden fazla öğeyi panoda kaydetmedikçe maalesef tutmadı. Liquid Glass özelliğini kapatıp eski iOS 18 gibi görünüm verme de yok gibi duruyor sanırım. Son olarak reklamsız YouTube ve Music için ne yapılabilir?

@Elma ısıran hocam siz bilgili bir abiye benziyorsunuz o yüzden etiketleme ihtiyacı doğdu içimde sebepsizce.

Telefonu Apple sitesinden aldım, kurdum, kullanmaya başladım. Genel olarak memnunum ancak birkaç tane yaşadığım sorun var. Klavyeyi büyütmek için herhangi bir ayar yok mu? Klavye ya çok büyük veya çok küçük oluyor. Klavye için pano yok mu? SwiftKey ve Gboard denedim ancak her seferinde benden pano tuşuna basınca izin ver tarzı sinir bozucu bir şey soruyor ve izin versem de sadece en son kopyaladığım geliyor. Yani Android gibi birden fazla öğeyi panoda kaydetmedikçe maalesef tutmadı. Liquid Glass özelliğini kapatıp eski iOS 18 gibi görünüm verme de yok gibi duruyor sanırım. Son olarak reklamsız YouTube ve Music için ne yapılabilir?

Reklamsız YouTube için premium almanız gerek, Liquid glass kapatmak için saydamlığı azalt seçeneği var. Klavye hakkında bilgim yok.

Teşekkür ederim cevabınız için. Önerdiğiniz veya yapmam gereken bir ayar var mı? Kendimi biraz eskide kalmış ama modern bir at arabasına biniyor gibi hissediyorum.
Evet çünkü eskide kalmış bir at arabasına bindiniz. Hangi cihazı aldınız acaba? Hayırlı olsun tabii ki ama Android'de alıştığınız çoğu şey yok. Ben de bu sebeple iPhone deneyip geri Android'e, Honor'a döndüm.

Ekstra bir ayar yok. Arka plan uygulamalarını kapatabilirsin pil için. Onun dışında iOS'ta şunu yapayım da pil artsın gibi bir ayar yok. Tek önereceğim kestirmeler uygulamasını keşfet biraz, insanların yaptıkları template'lere bak Reddit'ten vs. Yararlı bir uygulama.

Telefonu Apple sitesinden aldım, kurdum, kullanmaya başladım. Genel olarak memnunum ancak birkaç tane yaşadığım sorun var. Klavyeyi büyütmek için herhangi bir ayar yok mu? Klavye ya çok büyük veya çok küçük oluyor. Klavye için pano yok mu? SwiftKey ve Gboard denedim ancak her seferinde benden pano tuşuna basınca izin ver tarzı sinir bozucu bir şey soruyor ve izin versem de sadece en son kopyaladığım geliyor. Yani Android gibi birden fazla öğeyi panoda kaydetmedikçe maalesef tutmadı. Liquid glass özelliğini kapatıp eski iOS 18 gibi görünüm verme de yok gibi duruyor sanırım. Son olarak reklamsız YouTube ve Music için ne yapılabilir?

@Elma ısıran hocam siz bilgili bir abiye benziyorsunuz o yüzden etiketleme ihtiyacı doğdu içimde sebepsizce.

Reklamsız YouTube için Adaway indirebilirsin veya Firefox indirip eklenti olarak uBlock Origin kurarak kullanabilirsin pano için ise fossify keyboard deneyebilirsin.