Yıllarca hem iOS hem de farklı farklı amiral gemisi Android cihazlar kullanma fırsatım oldu. Rahatlıkla söyleyebilirim ki iOS çok daha kullanıcı dostu geliyor bana. Bunu söylememdeki en büyük sebep uygulama optimizasyonları. Birkaç istisnai örnek haricinde iOS tarafında hiçbir zaman optimize edilememiş bir uygulama yüzünden kasma/donma gibi problemler yaşamadım fakat Android tarafında banka uygulamalarında bile çileden çıktığım anlar oldu. Özellikle anlam veremediğim olay ise Samsung Galaxy S veya Note serisi cihazlarımın istisnasız hepsi Galaxy Store ve Google Play gibi market uygulamalarında bile optimizasyon problemlerinden dolayı felaket derecede kasıyordu. Google Play hadi neyse de bir telefon üreticisi kendine ait bir market uygulamasının (Galaxy Store) bile mi optimizasyonunu tam manasıyla yapmaz?
Optimizasyon ve akabinde nükseden uygulamalardaki kasma/donma problemleri haricinde iOS ve hatta genel olarak iPhone çok da büyük ekstralar sunmadı bana. Bilhassa ana kamera ve ekran özelinde Samsung Galaxy S serisine kıyasla oldukça geri kaldığını açık yüreklilikle söyleyebilirim.
Hayatımın, fiyatına değeceğini düşündüğüm bir noktasında iPhone'u (iOS) deneyimlemek isterdim. Türkiye'deki fiyatları gözden geçirince acayip anlamsız geliyor, bu yüzden şu ana kadar hep Android tercih ettim. Yakın gelecekte tercihim değişmeyecek gibi.
Apple ekosisteminin cezbedici yönleri var, hâliyle merak da ettiriyor gündelik kullanımının ne kadar keyifli olabileceğini.
Tahminlerimi ve düşüncelerimi özetleyen bir yorumu alıntılamak istedim:
Tamamdır şimdi gidip Instagram'da "Android ağır emülatör oyunlarını açamıyor" adında phonk editini yapabilirsin. Bu kadar ağır oyunları oynayacaksanız konsol alın, ne işiniz var mobil telefonlarda?