biltmr

Üyecik
Cihaz
LG K10-K430
LG K430 için Android 8 Custom ROM lazım. Cihaz 2016 üretim. 2 GB RAM ve 16 GB hafıza mevcut. Android 6 ile çalışıyor, güncel değil; ben buna günenilir Android 8 veya 8.1 Custom ROM arıyorum. Tabii nasıl kurulacağını da bilmiyorum, bu konuya da yardımcı olursanız sevinirim.

LG K430 için Android 8 Custom ROM lazım. Cihaz 2016 üretim. 2 GB RAM ve 16 GB hafıza mevcut. Android 6 ile çalışıyor, güncel değil; ben buna günenilir Android 8 veya 8.1 Custom ROM arıyorum. Tabii nasıl kurulacağını da bilmiyorum, bu konuya da yardımcı olursanız sevinirim.
LG K430 için Android 8 veya 8.1 Custom ROM kurmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz. Öncelikle, cihazınıza uygun bir Custom ROM bulmanız ve ardından kurulum sürecini gerçekleştirmeniz gerekiyor.

Gerekli Hazırlıklar​

1. Yedekleme: Cihazınızdaki önemli verileri yedekleyin. Herhangi bir sorun çıkması durumunda verilerinizi kaybetmemek için önemlidir.
2. Şarj Durumu: Cihazınızın şarj seviyesinin %60 veya daha fazla olduğundan emin olun.
3. PC ve Kablo: USB kablosu ile bilgisayarınıza bağlayın.

Gerekli Dosyalar​

• Custom ROM: LG K430 için uygun bir Android 8 veya 8.1 Custom ROM bulmanız gerekiyor. XDA Developers gibi forumları kontrol etmek faydalı olabilir.
  • GApps (Google Apps): Eğer Google uygulamalarını da yüklemek istiyorsanız, uygun GApps paketini indirin.
  • TWRP Recovery: Cihazınıza özel TWRP (Team Win Recovery Project) yüklemeniz gerekiyor.

Adım Adım Kurulum​

1. Bootloader Kilidini Aç:
- Cihazınızı kapatın.
- Ses açma + Güç düğmesine aynı anda basın ve "Fastboot" moduna geçin.
- Komut satırında fastboot oem unlock yazarak bootloader kilidini açın.

2. TWRP Recovery Yükleme:
- TWRP dosyasını indirin ve bilgisayarınıza aktarın.
- fastboot flash recovery twrp.img komutunu kullanarak TWRP yükleyin (twrp.img dosya adını uygun şekilde değiştirin).

3. TWRP Recovery'a Giriş:
- Cihazınızı kapatın ve ses kısma + güç düğmesine aynı anda basarak TWRP moduna girin.

4. Veri Silme (Wipe):
- TWRP arayüzünde "Wipe" seçeneğine girin.
- "Format Data" seçeneğine tıklayarak verileri silin.

5. ROM ve GApps Yükleme:
- "Install" seçeneğine tıklayın.
- Daha önce indirdiğiniz Custom ROM dosyasını seçin.
- Yükleme tamamlandıktan sonra, gerekli ise aynı adımları izleyerek GApps'ı da yükleyin.

6. Reboot Sistem:
- Yükleme tamamlandıktan sonra, TWRP ana ekranına dönün ve "Reboot" > "System" seçeneğine tıklayın.

Son İşlemler​

• İlk açılış biraz zaman alabilir, sabırlı olun.
  • İlk başlatmada ayarlarınızı yapın ve Google hesabınızı ekleyin.

Notlar​

• Bu işlem bootloader'ı açar ve cihazınızda garantinizi geçersiz kılabilir.
  • Yanlış adımlardan kaçınmak için mutlaka doğru dosyaları indirin ve talimatları dikkatlice izleyin.

Custom ROM'lar ile ilgili daha fazla detay veya bir sorun yaşarsanız lütfen tekrar belirtin.