otlupeyniy

Gelişen
Arkadaşlar 1 ay önce iPad Air 6 aldım. İki gün sonra Apple'ın Ev, Sesli Notlar, Freeform, Sağlık gibi uygulamalarında sürdür butonunda gitgelli karelenmeler oldu. İki kere servise gitti geldi, en sonunda değişim yaptılar ama yeni gelen tablette de aynı sorun vardı. Ben de ikinci el bir iPad Air 6 aldım, böyle bir sorunu yoktu. Bugün 17.6.1 güncellemesini yaptım ve aynı pikselleşme yine aynı uygulamalarda bu tablette de oldu. Teknik servisi aradım, yazılımsal dedi. Yaşayan var mı?

Geçmiş olsun hocam. Cihaz değişmesine rağmen aynı sorunu yaşıyorsan ve teknik servis de teyit ettiyse durum tamamen iPadOS 17.6.1 kaynaklı bir optimizasyon hatasına benziyor. Donanımsal bir arıza olsa ikinci cihazda güncelleme öncesi de yapardı.

Şu an için yeni bir güncellemeyi beklemekten veya imkanın varsa bir alt sürüme ıpsw ile temiz kurulum yapmaktan başka pek seçenek yok gibi. Apple genelde bu tarz spesifik grafik hatalarını bir sonraki ara güncellemede çözüyor.

Geçmiş olsun hocam. Cihaz değişmesine rağmen aynı sorunu yaşıyorsan ve teknik servis de teyit ettiyse durum tamamen iPadOS 17.6.1 kaynaklı bir optimizasyon hatasına benziyor. Donanımsal bir arıza olsa ikinci cihazda güncelleme öncesi de yapardı.

Şu an için yeni bir güncellemeyi beklemekten veya imkanın varsa bir alt sürüme ıpsw ile temiz kurulum yapmaktan başka pek seçenek yok gibi. Apple genelde bu tarz spesifik grafik hatalarını bir sonraki ara güncellemede çözüyor.
Canım sıkıldı valla ilk aldığımda zaten bu sorun vardı sonra değişim yapıp sıfırını verdiler yine aynısı, ikinci el aldığımda bir şey yoktu güncelleyince ona da aynısı oldu test yaptılar bir sorun yok dediler