Bütçe
36.000-45.000 TL

deniz_z3

Uzman
Arkadaşlar merhaba, eğitim amaçlı olarak kendime bir iPad almak istiyorum fakat ne alacağım konusunda karar veremedim. Bir arkadaşım Air modelini önerdi, yeterli olacağını söyledi. Kullanım amaçlarım YouTube'dan video izlemek, Telegram'dan PDF indirmek, not tutmak, ders çalışmak, plan ve program tasarlamak. Daha önce Apple ürünü kullanmadım fakat ablam kullandığı için uzun ömürlü sanıyorum. Denemek için almakta kararlıyım, lütfen başka bir şey önermeyin (özellikle Android).

Sorularımdan ilki, başlıkta olduğu gibi, nelere dikkat etmeliyim almadan önce? Şu hatayı yapma, bundan sakın gibi diyeceklerinizi merak ediyorum. İkinci olarak, yanına aksesuar olarak ne almak gerekli? Bir sürü kalem, klavye, kılıf gibi aksesuarlar var. Kalem alacağım fakat kılıf ve klavye ne kadar gerekli? En az 4-5 sene kullanacağım, şu an ne gerekiyorsa en kalitelisini alıp sonra düşünmemek istiyorum. Öğrenci mağazası olduğunu biliyorum fakat hediye olarak verilen aksesuarlar var mı, merak ediyorum. Eylül, Ekim aylarında mı oluyor yoksa artık yok mu? En ucuz da eğitim mağazasından alınabiliyor sanıyorum.

Aldıktan sonra özellikle yüklemem gereken önerdiğiniz uygulamalar var mıdır? Aldıktan sonra şunu yap dediğiniz şeyler var mıdır? Sonuçta ilk defa bir tablet ve iPad alıyorum, bir fikrim yok arkadaşlar.

Eğer bütçeniz el veriyorsa iPad Air M4 öneririm, ben de almayı düşünüyorum bu modeli :)

Son düzenleyen: Moderatör:
A serisi çipli iPad'ler 5 sene götürecek kadar kuvvetli zaten, özellikle A16, kapitalizm çarkının önüne oturmak gibi bir şey M serisi çipli iPad almak.

A16 çipli iPhone 16 geçen senenin base amirali. Bırakın 4 sene götürsün ya.

Video izlemeye, telegramdan PDF indirmeye, not tutmaya ne var. Işlem kapasitesine ihtiyacınız yok ki. O işlemlerin kodlarını getirin ben A4 kağıdıyla fetchleyeyim yani.

Verebileceğim tavsiye. iPad 10 / 11 alıp senelerce keyiflice kullanmak. Herkesin eline sakız olmuş M çip M çip, resim çiziyorsun arkadaş. Kullandığın işletim sistemi iPadOS. O işlemciyle birkaç profesyonel yazılım dışında hiçbir şey yapamazsın. Çip israfı, kapitalist israf sevdalısı sistemin en tepe modelin elzemmiş gibi lanse etmesi sonucu insanların boşa para harcaması. Durum bundan ibaret.

Öneriliniz nedir dediniz ben de düşüncelerimi yazdım, fikir alışverişidir sonucta. Hayırlı olsun şimdiden güzel pratik aletler gercekten.

Son düzenleme:
A serisi çipli IPad'ler 5 sene götürecek kadar kuvvetli zaten, özellikle A16, kapitalizm çarkının önüne oturmak gibi bir şey m serisi çipli iPad almak.

A16 çipli iPhone 16 geçen senenin base amirali. Bırakın 4 sene götürsün ya.

Video izlemeye, Telegram'dan PDF indirmeye, not tutmaya ne var. Işlem kapasitesine ihtiyacınız yok ki. O işlemlerin kodlarını getirin ben A4 kağıdıyla fetchleyeyim yani.

Verebileceğim tavsiye. iPad 10 / 11 alıp senelerce keyiflice kullanmak. Herkesin eline sakız olmuş m çip m çip, resim çiziyorsun arkadaş. Kullandığın işletim sistemi iPadOS. O işlemciyle birkaç profesyonel yazılım dışında hiçbir şey yapamazsın. Çip israfı, kapitalist israf sevdalısı sistemin en tepe modelin elzemmiş gibi lanse etmesi sonucu insanların boşa para harcaması. Durum bundan ibaret.

Öneriliniz nedir dediniz ben de düşüncelerimi yazdım, fikir alışverişidir sonucta. Hayırlı olsun şimdiden güzel pratik aletler gercekten.

Teşekkür ederim hocam mesajınız için, Air modeli daha uzun ömürlü olur diye düşünmüştüm alacakken de iyisini alayım sonra tekrar düşünmem dedim. Dediklerimizde haklısınızdır muhtemelen fakat hala böyle düşünüyorum, zaten bu sistemde yaşadığımız sürece kapitalizm çarkının minik dişlileriyiz hepimiz.

Başka konularda gezinirken pozitif teknoloji adlı bir yer gördüm Apple'ın sitesinden çok daha ucuza satılıyor tabletler çok güvenmedim fiyatlar çok cazip bilginiz var mıdır acaba?

Teşekkür ederim hocam mesajınız için, Air modeli daha uzun ömürlü olur diye düşünmüştüm alacakken de iyisini alayım sonra tekrar düşünmem dedim. Dediklerimizde haklısınızdır muhtemelen fakat hala böyle düşünüyorum, zaten bu sistemde yaşadığımız sürece kapitalizm çarkının minik dişlileriyiz hepimiz.

Başka konularda gezinirken pozitif teknoloji adlı bir yer gördüm Apple'ın sitesinden çok daha ucuza satılıyor tabletler çok güvenmedim fiyatlar çok cazip bilginiz var mıdır acaba?
Ben alışveriş yapmadım fakat yapmış olan arkadaşım var. Forumda da önerildiğini gördüm. Yine de araştırın derim. Güvence veremem.