Bütçe
23.000TL

17306

Becerikli
Merhaba, sadece kitap ve dergi okumak, not almak ve internet tarayıcısında zaman geçirmek için iPad Mini 2025 alınır mı? (E-kitap okuyucu ya da ikinci el cihaz düşünmüyorum.)

Şu anda bu ihtiyaçlarımı Galaxy Tab A9 ve Tab S6 Lite kombinasyonu ile karşılıyorum. Tab S6 Lite’tan memnunum fakat Tab A9’un hoşuma gitmeyen birkaç olumsuz tarafı var. Mesela yan çerçeveleri ince olduğu için okuma sırasında avuç içim ekrana değiyor, bu nedenle sayfa değişiyor ya da bu tutuş sırasında bileğim ağrıyor. Sürekli tutuşumu düzeltmem gerekiyor. Kılıf kullanmayı denedim, arkasına parmak tutucu yapıştırdım ama memnun kalmadım. Bir diğer olumsuz tarafı ise ekran kalitesinin çok düşük olması. Pikseller aşırı belli oluyor.

İki tablet kullanmamın sebebi, uzun kitap okumalarında küçük tabletin hafifliği sayesinde daha rahat olması; büyük ekranın ise dergi okumalarına daha uygun olması.

Piyasada küçük ekranlı güncel Android tabletlerin çoğu benzer özelliklerde olduğu için alternatif bulamıyorum. Son aylarda çeşitli markalar yeni mini oyuncu Android tabletleri tanıttı ama hiçbirine ısınamadım. Bunun sebebi gerek tasarımları, gerek markaları sevmemem, gerekse çok pahalı olmaları. Neredeyse tamamı iPad Mini fiyatına ya da daha pahalıya çıkıyor.

Düşüncem, elimdeki Tab A9 ve Tab S6 Lite cihazlarını satıp üzerine ekleyerek iPad Mini almak. Bugüne kadar hiç Apple cihaz kullanmadım. Bunu da göz önünde bulundurursak; hafızaya EPUB atmak zor olur mu? Yoksa fazla lüks mü olur?

Teşekkürler.

Merhaba, sadece kitap ve dergi okumak, not almak ve internet tarayıcısında zaman geçirmek için iPad mini 2025 alınır mı? (e-kitap okuyucu ya da ikinci el cihaz düşünmüyorum.)

Şu anda bu ihtiyaçlarımı Galaxy Tab A9 ve Tab S6 Lite kombinasyonu ile karşılıyorum. Tab S6 Lite'tan memnunum fakat Tab A9'un hoşuma gitmeyen birkaç olumsuz tarafı var. Mesela yan çerçeveleri ince olduğu için okuma sırasında avuç içim ekrana değiyor, bu nedenle sayfa değişiyor ya da bu tutuş sırasında bileğim ağrıyor. Sürekli tutuşumu düzeltmem gerekiyor. Kılıf kullanmayı denedim, arkasına parmak tutucu yapıştırdım ama memnun kalmadım. Bir diğer olumsuz tarafı ise ekran kalitesinin çok düşük olması. Pikseller aşırı belli oluyor.

İki tablet kullanmamın sebebi, uzun kitap okumalarında küçük tabletin hafifliği sayesinde daha rahat olması; büyük ekranın ise dergi okumalarına daha uygun olması.

Piyasada küçük ekranlı güncel Android tabletlerin çoğu benzer özelliklerde olduğu için alternatif bulamıyorum. Son aylarda çeşitli markalar yeni mini oyuncu Android tabletleri tanıttı ama hiçbirine ısınamadım. Bunun sebebi gerek tasarımları, gerek markaları sevmemem, gerekse çok pahalı olmaları. Neredeyse tamamı iPad mini fiyatına ya da daha pahalıya çıkıyor.

Düşüncem, elimdeki Tab A9 ve Tab S6 Lite cihazlarını satıp üzerine ekleyerek iPad mini almak. Bugüne kadar hiç Apple cihaz kullanmadım. Bunu da göz önünde bulundurursak; hafızaya epub atmak zor olur mu? Yoksa fazla lüks mü olur?

Teşekkürler.

Sırf bu özellikler için iPad alınmaz. Onun yerine daha farklı modellere bak.

Maalesef bulamadım. Bir tek Lenovo Tab M9 var, o da Android 12 de kaldı.

O zaman en uygun seçenek iPad mini gibi görünüyor, dergi okumak istediğini yeni gördüm.
iPad mini al geç. Hem küçük taşınılabilir hem ekranıı güzel Liquid retina ekran kullanıyor.
Alırsan eğer kesinlikle Apple Pencil satın al. Emin ol kaliteyi arttıracak.
Bir de epub veya PDF'i Android'den IPad'e taşırken ilk başta iTunes veya bulut servisi kullanmayı öğrenmen gerekir. Ama bir kez alışınca sorun kalmaz.
İyi sosyaller.

Adam küçük tableti hafifliği ve daha rahat olması sebebiyle istiyor, hem IPad'ler 50k, bu adamın bütçesi 23K. Nasıl alsın?
A16 işlemcili olan modelden bahsediyor arkadaş galiba.
Düz iPad A16 demiştim. iPad A16 zaten biraz geniş ve kısa bir cihaz genel tabletlere göre. Mini telefondan farksız bence anormal derece de çok küçük. Media Markt gibi yerlerde test edebilirsin. Ben A16 öneririm.