İyi akşamlar, iyi sosyaller iPhone 11 Pro cihazımın şarjı tamamen bitti tekrardan şarja taktım. 2 saattir şarjda ve hala daha açılmadı, ekranda şarj oluyor ekranı var ama açılmıyor. Ne yapabilirim?
Tanıdık bir tamirciye götürdüm. Pili kontrol ettiğinde, pilin çok düşük voltajda kaldığını ve bu yüzden BMS'nin pili şarj etmediğini söyledi. Eski pili kurtarmanın mümkün olduğunu ama bunun ileride anakarta zarar verebileceğini anlattı (çünkü eski pilin kimyasal yapısı bozulmuş olabilirmiş). Ben de orijinal bir pil taktırmaya karar verdim. Eski pil, Deji Max'ti ve sadece 8 ay kadar dayanabildi. Yeni pili taktıktan sonra telefon düzeldi.
Recovery Mode'u kullanarak cihazı iTunes ile güncellemeyi deneyin. Ondan sonra bilgisayarınıza en son iTunes sürümünü yükleyin. Telefonu bilgisayara bağlayın ve yukarıda Zorla Yeniden Başlatma seçeneği olması lazım ekranda. Recovery Mode görünene kadar bekleyin. Ekranda bir güncelleme veya geri yükleme seçeneği görünecektir. Güncelleme seçeneğini seçin.
Derin deşarj oldu herhalde deyip şarjda bırakmıştım sabah hala tepki yoktu. Recovery Mode'a da girilmiyordu. Dfu mod ile telefonu Mac gördü şu an geri yükleme yapıyorum bakalım.
Geri yükleme başarılı oldu ama telefon yine açılmadı. Hala aynı durumda.
Derin deşarj oldu herhalde deyip şarjda bırakmıştım sabah hala tepki yoktu. Recovery Mode'a da girilmiyordu. Dfu mod ile telefonu Mac gördü şu an geri yükleme yapıyorum bakalım.
Geri yükleme başarılı oldu ama telefon yine açılmadı. Hala aynı durumda.
Farklı bir şarj cihazı veya kablo ile denedin mi?
Batarya tamamen çalışamaz hale gelmiş olabilir. Telefonun güç dağıtımını kontrol eden çipte bir arıza olabilir. Anakartta meydana gelen bir arıza, telefonun çalışmasını engelliyor olabilir. Bir sürü olasılık var.
Farklı bir şarj cihazı veya kablo ile denedin mi?
Batarya tamamen çalışamaz hale gelmiş olabilir. Telefonun güç dağıtımını kontrol eden çipte bir arıza olabilir. Anakartta meydana gelen bir arıza, telefonun çalışmasını engelliyor olabilir. Bir sürü olasılık var.
Pilin derin deşarj olmuş olabileceğini düşünüyorum, bu yüzden onu uyandırmayı denemek lazım ama bunu yapmam içinde özel bir cihazla şarj etmem ya da tak-çıkar yapmam lazım. Profesyonel bir ortamım ve cihazlarım olmadığı için yarın bir telefoncuya uğrayacağım.
Pilin derin deşarj olmuş olabileceğini düşünüyorum, bu yüzden onu uyandırmayı denemek lazım ama bunu yapmam içinde özel bir cihazla şarj etmem ya da tak-çıkar yapmam lazım. Profesyonel bir ortamım ve cihazlarım olmadığı için yarın bir telefoncuya uğrayacağım.